Femeie lăsată să nască în stradă de un taximetrist, la Focşani. Ce spune Legea Taximetriei

Publicat: 04.06.2018, 19:16.
Actualizat: 04.06.2018, 20:00

Caz incredibil la Focşani. Un şofer de taxi a lăsat pe marginea drumului o femeie însărcinată, aflată în travaliu, care îi ceruse să o ducă la spital. Taxiul s-a făcut nevăzut, iar femeia şi-a născut fetiţa în iarbă, ajutată de doi prieteni, dar şi de un şofer care a oprit şi a chemat ambulanţa.

Caz incredibil la Focşani. Un şofer de taxi a lăsat pe marginea drumului o femeie însărcinată, aflată în travaliu, care îi ceruse să o ducă la spital. Taxiul s-a făcut nevăzut, iar femeia şi-a născut fetiţa în iarbă, ajutată de doi prieteni care o însoţeau, dar şi de un şofer care a oprit şi a chemat ambulanţa. Mama şi copilul au ajuns în siguranţă la spital.

Oamenii sunt revoltaţi că o femeie putea să moară, în plină stradă, încercând să-şi nască fetiţa. Tânăra venise la rudele din oraş, cu gândul să meargă la spital. A intrat în travaliu după miezul nopţii şi, speriată, a ieşit în stradă să caute un taxi. Singurul şofer ar fi refuzat cursa şi a plecat din staţie.

Un alt şofer a văzut-o pe femeie, a oprit şi a chemat ambulanţa.

MARIANA PREDA, asistentă medicală la Ambulanţa Focşani:
A ajuns un echipaj de-al nostru, i-au acordat primul ajutor, a nascut o fetita care a ajuns in siguranta la spital. Si mama, si copilul sunt salvati.

Gestul taximetristului este criticat inclusiv de colegii de breaslă. Legea taximetriei le interzice şoferilor să refuze o cursă. Respingerea unui client este contravenţie şi se pedepseşte cu amendă de până la 500 de lei. Şoferul de taxi încalcă legea şi dacă participă sau este martor la un eveniment grav şi nu anunţă poliţia.

"Să nu refuze clientul în efectuarea unei curse în interiorul localităţii.

Să anunţe organele de poliţie, în cel mai scurt timp, despre orice eveniment grav la care au participat sau au fost martori.", scrie în Legea taximetriei, 38/2003.

Printre şoferii de taxi sunt, însă, şi oameni săritori. În urmă cu doi ani, un taximetrist din Galaţi a făcut o cursă infernală pe străzile oraşului, ca să aducă la timp la spital o femeie însărcinată. Bebeluşul, tot o fetiţă, s-a născut pe bancheta din spate a maşinii.

Ionuţ, taximetrist:
Haideţi mai repede la spital că nasc, nasc, nasc! Am luat-o şi pe parcurs pe centură, s-a născut fetiţa. Zic, stati linistita, nu va panicati, ajungem acum.

Sunt destul de frecvente cazurile când femeile aflate în ultimele săptămâni de sarcină pleacă la drum şi ajung să intre în travaliu pe stradă sau în mijloace de transport. În urmă cu trei luni, la Arad, o mamă a fost ajutată de doi poliţişti locali să-şi aducă pe lume fetiţa, chiar pe stradă, unde i s-a făcut rău.

Poliţiştii de la ordine publică au chemat ajutoare şi un echipaj SMURD care a transportat mama şi copilul, în siguranţă, la spital.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.