Protest spontan pe străzile Capitalei. Taximetriştii declară război şoferilor de pe aplicaţii
Taximetriştii declară război şoferilor care folosesc aplicaţii de transport. 300 de taxiuri au fost scoase în stradă, în semn de protest.
În cursa pentru clienţi, taximetriştii declară război şoferilor care folosesc aplicaţii de transport. 300 de taxiuri au fost scoase în stradă, în semn de protest. De cealaltă parte, şoferii concurenţi spun că s-au săturat să fie şicanaţi şi ameninţaţi în trafic. Rezolvarea ar putea veni din direcţia Guvernului.
A început vânătoarea de şoferi care folosesc aplicaţiile de ride sharing. Nemulţumiţi că le-a fost luată pâinea de la gură, taximetriştii au ieşit în stradă într-un protest spontan.
Pe de altă parte, Uber susţine că majoritatea şoferilor colaboratori plătesc taxe pe venit.
În Bucureşti, există 300 de mii de utilizatori ai aplicaţiei şi mii de şoferi. Iar mulţi dintre ei spun că au fost şicanaţi în trafic de taximetrişti.
În războiul dintre taximetristi si soferii care folosesc aplicatii ride sharing mai exista o a treia tabara. Cea mai importanta, de fapt - clientii, cei care decid cu cine vor sa mearga. Insa oamenii se plang ca nu de putine ori, soferii de taxi asteapta cursele la colt de strada si le refuza pe cele care nu le convin. In paralel, tot clientii spun ca soferii parteneri ai platformelor contestate de taximetristi onoreaza orice comanda.
Deşi nu au cea mai bună imagine, taximetriştii sunt pregătiţi să iasă iar în stradă pentru drepturile lor.
VASILE ŞTEFĂNESCU, preşedinte COTAR:
Cel care greseşte în momentul de faţă este guvernul României. Noi o reclamăm de 2,3 ani cu proteste în faţa guvernului, cu scrisori. Aceşti şoferi din spatele acestor platforme care îşi iau maşina din faţa blocului sau din provincie vin în Bucureşti şi fac taximetrie.
Patronii companiilor de taximetrie vor să ajungă la premier cu cererile lor.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰