Antena Meniu Search
x

Ţeapă de sute de dolari în numele Dedeman cu vouchere-cadou: 'Nu intraţi pe acest site!'

Specialiştii Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT.RO) atrag atenţia asupra unei ţepe în numele Dedeman.

Ţeapă de sute de dolari în numele Dedeman cu vouchere-cadou: 'Nu intraţi pe acest site!' - Facebook

Specialiştii Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) atrag atenţia asupra unei ţepe în numele Dedeman.

Zeci de români au primit mesaje de tip spam pe reţelele sociale, în special pe WhatsApp, prin care erau informaţi că au câştigat un voucher-cadou la magazinul Dedeman.

Specialiştii CERT-RO au atras atenţia asupra acestei modalităţi de phishing şi le-au recomandat românilor să nu acceseze site-ul trimis în mesajele de pe WhatsApp.

"Deschidem săptămâna cu o nouă postare dedicată tentativelor de phishing, primite de utilizatori din România 🇹🇩️ Vă mulțumim pentru mostrele transmise pe conturile social media CERT-RO! Prima dintre ele se adresează clienților/potențialilor clienți DEDEMAN, iar a doua țintește utilizatorii serviciilor Apple, care folosesc magazinul de aplicații AppStore. În primul caz, se încearcă o colectare de date prin oferirea unui voucher-cadou. În cel de-al doilea, atacatorii mizează pe panica creată de o plată necunoscută, operată din contul de utilizator, pentru a vă determina să vă introduceți datele pe un site-clonă nelegitim. #CERT #phishing", se arată în postarea CERT-RO.

Pe acelaşi subiect

De asemenea, specialiştii în securitate cibernetică au atras atenţia şi posesorilor de iPhone din România cu privire la o altă modalitate de phishing.

Utilizatorii de produse Apple primesc o notificare cu privire la o plată necunoscută şi cărora li se cere sute de dolari pentru a-şi debloca dispozitivele.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Evenimente » Ţeapă de sute de dolari în numele Dedeman cu vouchere-cadou: 'Nu intraţi pe acest site!'