Antena Meniu Search
x

Video Teodosie, judecat de Sfântul Sinod pe 29 februarie. Arhiepiscopul Tomisului a renunţat şi la mitingul de susţinere

Dublă lovitură pentru controversatul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care vrea să devină mitropolit. La o zi după ce a anunţat că-l va judeca pentru răzvrătire, Biserica Ortodoxă a fixat şi data: 29 februarie. În plus, mitingul anunţat pentru astăzi, prin care credincioşii doreau să-şi exprime susţinerea, nu a mai avut loc. 

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 10.02.2024, 19:29

Vezi și

Reporter-IPS Teodosie: De ce le-aţi cerut enoriaşilor să renunţe la protestul pentru recunoaşterea Mitropoliei Tomisului? 

Mitingul planificat astăzi, între orele 15 şi 17, a fost anulat după ce Arhiepiscopul Constanţei le-a cerut public credincioşilor să renunţe la idee. I-a invitat, în schimb, la o procesiune religioasă.

Teodosie, judecat de Sfântul Sinod pe 29 februarie

Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, îi îndeamnă pe organizatorii mitingului de sâmbătă să preschimbe marșul în procesiune.  sursa: Arhiepiscopia Tomisului

Pe acelaşi subiect

Sute de credincioşi i-au urmat sfatul. Arhiepiscopul Tomisiului s-a plimbat cu o caleaşcă printre creştini şi i-a binecuvântat. 

Între timp, Patriarhia a anunţat când va fi judecat Teodosie pentru răzvrătire şi tulburarea păcii din viaţa bisericii. Sfântul Sinod, cea mai înaltă autoritatea a Bisericii, va fi organizat în ultima zi a lunii. 

Reporter-IPS Teodosie: Cum comentaţi anunţul făcut de Patriarhie că veţi fi cercetat pentru răzvrătire?

- Nu pot.

- Tocmai ce au anunţat că pe 29 e sfântul Sinod care ia în discuţie comportamentul dumneavoastră? Vă consideraţi vinovat?

Teodosie a cerut în repetate rânduri ridicarea Arhiepiscopia Tomisului la rang de Mitropolie, ceea ar fi însemnat şi avansarea lui la mitropolit, dar propunerea a fost mereu respinsă. Sfântul Sinod a explicat că nu poate deveni mitropolie pentru că nicio episcopie nu vrea să se alăture lui Teodosie, cum cer regulile bisericii. 

Reporter-IPS Teodosie: Ne puteţi spune ceva despre ceea ce a transmis Patriarhia?

- Nu este cazul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Teodosie, judecat de Sfântul Sinod pe 29 februarie. Arhiepiscopul Tomisului a renunţat şi la mitingul de susţinere