Antena Meniu Search
x

Terapia ingenioasă care scapă omenirea de HIV!

Cercetătorii americni au făcut o descoperire uluitoare. Ei au modificat cu succes, la nivel genetic, celulele a 12 persoane infectate cu HIV, pentru a crea o rezistenţă naturală la virus, fapt care a permis unora dintre aceştia să întrerupă terapia antiretrovirală până la trei luni.

 "Aceste celule modificate transplantate (prin perfuzie) în organismul persoanelor bolnave au persistat în corp şi au permis reducerea potenţială a încărcăturii virale fără utilizarea medicamentelor antiretrovirale.

Acest lucru ne întăreşte convingerea că celulele imunitare T reprezintă cheia pentru a înlătura necesitatea de a lua antiretrovirale toată viaţa, ceea ce ar putea duce, potenţial, la o formă de vindecare", a precizat Carl June, în studiul publicat în New England Journal Of Medicine.

Cercetătorii au modificat celulele T ale acestor pacienţi pentru a reproduce o mutaţie rară a genei "CCR5", care împiedică virusul imunodeficienţei umane să pătrundă în celulele imunitare. Această mutaţie, prezentă doar la 1% din populaţie, conferă o rezistenţă naturală faţă de virusul SIDA.

Astfel, cei 12 pacienţi au fost trataţi cu câte o singură perfuzie ce conţinea aproximativ 10 miliarde de celule T modificate genetic, între mai 2009 şi iulie 2012.

Dintre aceştia şase pacienţi au încetat să ia antiretrovirale timp de 12 săptămâni, la o lună după perfuzie, iar ceilalţi şase au continuat cu tratamentul antiretroviral obişnuit.

sursă: descopera.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Terapia ingenioasă care scapă omenirea de HIV!