Timișorean internat la psihiatrie după ce l-a amenințat pe Arafat că îl lovește cu toporul și ranga. VIDEO

De Redactia Observator.
Publicat: 26.03.2021, 16:32.
Actualizat: 26.03.2021, 17:02

Procurorii din Timișoara au hotărât internarea la Psihiatrie a unui timișorean care l-a amenințat cu moartea pe Raed Arafat. Bărbatul - care a protestat față de restricțiile impuse în contextul pandemiei - a transmis live pe Facebook în timp ce, înarmat cu un topor, un ciocan și o rangă, îl amenința pe secretarul de stat.

Timișorean internat la psihiatrie după ce l-a amenințat pe Arafat că îl lovește cu toporul și ranga. VIDEO

Facebook

Parchetului Judecătoriei Timișoara a anunțat vineri că în 12 martie a deschis un dosar penal pentru ultraj în acest caz.

”La nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara a fost înregistrat la data de 12.03.2021 dosarul penal cu nr. 2029/P/2021, în care se efectuează urmărirea penală față de un suspect, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, prev. și ped. de art. 257 al. 1 rap. la art. 206 al. 1 Cp. În fapt s-a reținut suspiciunea rezonabilă că în data de 10.03.2021, în jurul orelor 12:00, aflându-se pe marginea drumului judeţean ce face legătura între localitatea Săcălaz şi Sânmihaiul Român, jud. Timiş, cu ocazia unei transmisiuni video pe rețeaua Facebook, suspectul l-a amenințat cu acte de violență pe un secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, în sensul că îl va lovi cu un topor, cu un ciocan și cu o rangă, aceste acte având legătură cu activitatea profesională a persoanei vătămate.

În vederea stabilirii existenței discernământului cu privire la săvârșirea faptei, procurorul a dispus față de suspect efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice conform art. 184 al. 1 Cpp („organul de urmărire penală are o îndoială asupra discernământului suspectului în momentul săvârșirii infracțiunii ce face obiectul acuzației”). Potrivit raportului de expertiză medico-legală psihiatrică întocmit de IML Timișoara la data de 19.03.2021, s-a concluzionat că persoana expertizată a avut discernământul abolit, raportat la fapta cercetată și s-a recomandat aplicarea de urgență a măsurii de siguranță prev. de art. 110 Cp (internarea medicală), având în vedere potențialul agresiv și modificările halucinator-delirante prezentate de suspect.

Citește și:

Având în vedere aspectele evidențiate în cuprinsul raportului de expertiză medico-legală, la aceeași dată procurorul a formulat propunere către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Timișoara, conform art. 247, 248 Cpp rap. la art. 110 Cp, de luarea măsurii de siguranță a internării medicale provizorii, până la însănătoșire sau până la obținerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol.

Prin încheierea penală nr. 26/24.03.2021 dispusă în dosarul nr. 7718/325/2021 al Judecătoriei Timișoara a fost admisă propunerea parchetului, iar față de suspect s-a dispus internarea medicală provizorie într-o unitate specializată de asistență medicală, până la însănătoșire sau până la ameliorarea care înlătură starea de pericol ce a determinat luarea măsurii. Împotriva încheierii se poate formula contestație în termen de 5 zile de la pronunțare.

Conform art. 107 corob. cu art. 110 Cp, măsura de siguranță a internării medicale are drept scop înlăturarea unei stări de pericol și preîntâmpinarea săvârșirii faptelor prevăzute de legea penală. Aceasta poate fi dispusă față de făptuitorul care este bolnav psihic, consumator cronic de substanțe psihoactive sau care suferă de o boală infecto-contagioasă și prezintă pericol pentru societate, până la însănătoșire sau până la obținerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol, iar internarea se realizează într-o unitate sanitară de specialitate.
De asemenea, conform art. 247 Cpp și următoarele, judecătorul de drepturi și libertăți poate dispune în cursul urmăririi penale internarea medicală provizorie a suspectului sau inculpatului care este bolnav mintal ori consumator cronic de substanțe psihoactive, dacă luarea măsurii este necesară pentru înlăturarea unui pericol concret și actual pentru siguranța publică. Această măsură constă în internarea medicală nevoluntară a suspectului sau inculpatului într-o unitate specializată de asistență medicală, până la însănătoșire sau până la amelioararea care înlătură stare de pericol ce a determinat luarea măsurii.

Precizăm că efectuarea în continuare a urmăririi penale și dispunerea măsurii internării medicale provizorii nu pot să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție, suspectul/inculpatul fiind nevinovat până la pronunțarea unei hotărâri definitive de condamnare.”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Gina Pistol, declarații emoționante la o lună de la nașterea fetiței. ”Am impresia că o cunosc de o viață”
spynews.ro
Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID vor exploda! Lucrătorii se tem să-i îmbrace pe decedați
gandul.ro
Războiul Gigi Becali - Anamaria Prodan explodează iar! Ce spune miliardarul de impresara care vrea bani de la fotbalistul Man
prosport.ro
A crezut mult timp că în podul ei se află un animal, dar când a fost să verifice, a rămas terifiată! Ce se ascundea printre lucrurile vechi
redactia.ro
Horoscopul zilei de 11 aprilie 2021. Leii își pot întâlni sufletul pereche. Descoperă ce îți rezervă astrele
CaTine.ro
Ximena Duque s-a vaccinat împotriva Covid-19. Actrița vorbește deschis despre decizia sa
tvhappy.ro
Povestea omului pe care soția și soacra au plănuit să-l omoare și a scăpat
libertatea.ro
Gestul prin care Shaquille O'Neal l-a lăsat lăsat fără cuvinte pe un bărbat într-un magazin de bijuterii!
GSP
”Unde dai și unde crapă!” Șapte muzicieni americani fac furori peste Ocean cu folclor românesc
money.ro
Gigi Becali, război total cu o femeie pentru 1.800 de euro. Decizia care l-a înfuriat pe omul de afaceri
as.ro
Tatăl unei vedete din România, eliberat din închisoare după ce 11 ani a fost urmărit de poliţie pentru trafic de droguri de mare risc
as.ro
Vedeta care se zbate între viață și moarte. A ajuns să fie desfigurată: "Chipul meu frumos a fost mutilat"
as.ro