Antena Meniu Search
x

Tinere sărace din România, recrutate de un pakistanez pentru căsătorii fictive cu imigranţi

Un pakistanez a pus pe picioare o afacere de aproape o jumătate de milion de euro în România, organizând căsătorii pentru imigranţi. Reţeaua nu unea sufletele pereche, ci punea la punct căsătorii fictive pentru ca cetăţenii străini să obţină mai uşor cetăţenia.

Vezi și

Un pakistanez a pus pe picioare o afacere de aproape o jumătate de milion de euro în România, organizând căsătorii pentru imigranţi. Reţeaua nu unea sufletele pereche, ci punea la punct căsătorii fictive pentru ca cetăţenii străini să obţină mai uşor cetăţenia. Costul pentru căsătoria de ocazie era şi de 10.000 de euro. O echipă Observator a ajuns în localitatea de unde se cumpărau miresele, iar mărturiile fetelor sunt şocante: ştiau ce fac, dar au acceptat din cauza sărăciei.

In oraşul cu câteva mii de locuitori, toată lumea vorbeşte despre afacerea cu nunţi de ocazie pentru imigranţi. Cel puţin 20 de mirese au descoperit politistii. Mirese de formă, pentru că fetele nu au ajuns niciodata sa-si traiasca mariajul. Au avut 50 de soti care ar fi platit de fiecare data cate 10 de mii de euro traficantilor. 

Am mers in Cipru de 2 ori. o data cand am depus actele si a doua oara cand cand am facut cununia. Prima dată ne-a dat câte 500 (n.r. de euro), 10.000 (n.r. de euro) lua cel mare, mărturiseşte o victimă.

Multe au plecat din judeţul Călăraşi în Cipru sau Germania pentru a se căsători fictiv. Spuneau "DA" şi îşi primeau banii, dar nu toate au avut noroc. 

Mi-a zis ca-mi da 500 de euro, eu n-am rezolvat cu actul ca nu stiu engleza si am venit acasa, ca n-am stiut carte, explică o altă tânără.

Soţii au rămas acolo, iar ele s-au întors singure acasă.

Unul dintre barbatii arestati statea in budesti in aceasta casa saracacioasa. misiunea lui era sa gaseasca printre vecine femei care sa accepte casatoria fictiva. pentru sarcina lui primea cateva sute de euro. si doritoare au fost destule.

Miresele nu erau luate cu forţa, spune mama bărbatului care intermedia afacerea. O recunosc şi tinerele.

Nu a luat pe nimeni cu forta. A mers toata lumea de placere. Daca a mers, le-a dat bani, marturisesc rudele fetelor.

Când aude de poveste, primarul se amuză. Instituţia nu e implicată şi niciun pakistanez nu i-a trecut pragul pentru a-i cere oficierea căsătoriei. 

NAE SINEL, primar Budeşti:

Daca se iubesc oamenii, ii cunun cu mare drag, daca vin cu tot ce le trebuie cu acte in regula. Intr-un an de zile de când asigur eu interimatul funcţiei de primar, n-am cununat niciun cetăţean străin, că îl reţineam.

Chiar şi aşa, poliţiştii le-au cerut celor din primărie să anunţe dacă vreun străin iţi găseşte aleasa prin localitate.

La percheziţii s-au găsit acte de identitate şi certificate de căsătorie false. Pakistanezul care era capul reţelei, dar şi alţi doi complici, au fost arestaţi preventiv. Aproape o jumătate de milion de euro ar fi plătit imigranţii pentru a obtine drept de sedere sau de muncă, odata cu certicatrul de casatorie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Tinere sărace din România, recrutate de un pakistanez pentru căsătorii fictive cu imigranţi