Antena Meniu Search
x

Video "Toată lumea îl plânge". Lacrimi și altar de lumânări la şcoala unde învăţa Erik, adolescentul care a sfârşit tragic pe un drum din Bistriţa

S-a activat planul roşu de intervenţie în Bistriţa, după ce o maşină în care erau opt adolescenţi s-a răsturnat  pe un drum forestier. Un băiat de 16 ani, care era şi şoferul maşinii, a murit pe loc. Prietenii adolescentului au scăpat cu viaţă, însă au suferit mai multe răni şi au ajuns la spital. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 22.05.2024 , 13:50

Tragedia s-a petrecut pe un drum de exploatare forestieră care face legătura între Petriș și Dealul Negru. La volanul maşinii a fost un băiat de 16 ani.

Alţi şapte adolescenţi erau înghesuiţi pe locurile pasagerilor. Din cauza vitezei, şoferul a pierdut controlul volanului şi maşina s-a răsturnat într-un şanţ.

Cristina Răcilă, purtător de cuvânt ISU Bistrița: A fost activat planul roşu de intervenţie. Echipajele au găsit la locul solicitării 8 victime, dintre care 7 cu vârste cuprinse între 17 şi 18 ani ce prezentau diferite leziuni şi traumatisme şi un tânăr de 17 ani, cu leziuni incompatibile cu viața. 

Vezi și

Flori și candele aprinse la școala unde învăța Erik

Pe acelaşi subiect

Vestea morţii adolescentului de 16 ani i-a lovit ca un trăznet pe apropiaţi. În curtea şcolii şi în clasa unde învăţa băiatul, cunoscuţii au venit să aprindă lumânări. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Sorina Crina, diriginta: Erik a fost un băiat foarte, foarte respectos. Era psionat de motoare, de ATV în special. Din păcate, pasiunea pentru condus a dus în acest punct. A fost un băiat cald, copilăros aş spune. Ştia să adune în jurul său prieteni mulţi. Copiii sunt bulversaţi, toată lumea îl plânge pe Erik. 

Pasiunea lui Erik Ștefoi pentru curse off-road era cunoscută de toţi apropiaţii. Obţinuse un permis categoria B1 care îi permitea să conducă mopede, motociclete sau chiar vehicule cu patru roţi care nu depăşesc 550 de kilograme. Nu a rezistat tentaţiei şi a luat maşina familiei, deşi nu avea voie să o conducă, pentru a se plimba cu prietenii.

Supravieţuitorii accidentului, răniţi grav

Cei şapte minori răniţi în accidentul de aseară au ajuns la spitalul din Bistriţa, unde au fost evaluaţi şi au primit îngrijirile necesare. Pentru două adolescente, medicii au luat decizia de a le transfera în alte unităţi. Una dintre fete a ajuns la Timişoara cu un elicopter SMURD, în această dimineaţă, pentru că, deşi se ceruse transferul încă din timpul nopţii, condiţiile meteo nu au permis zborul azi noapte. O altă adolescentă a fost transportată cu ambulanţa la Cluj-Napoca, este conştientă , dar are două fracturi, urmând să fie operată în cursul zilei de astăzi. 

Restul victimelor au rămas internate la Bistrița, pe secțiile de Chirurgie generală și ORL, iar în acest moment starea lor de sănătate este stabilă. Încă de aseară, de când a fost anunțat accidentul, pe lângă medicii de pe ambulanțe, la fața locului au fost trimiși și medici de la spital cu un microbuz al pompierilor, pentru a-și ajuta colegii din teren.

În ceea ce privește ancheta, polițiștii fac cercetari pentru ucidere din culpă și încearcă acum să afle dacă tot traseul dintre Bistrița și locul unde s-a produs accidentul mașina a fost condusă doar de tânărul de 16 ani, sau la volan s-a aflat și o altă persoană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Evenimente » "Toată lumea îl plânge". Lacrimi și altar de lumânări la şcoala unde învăţa Erik, adolescentul care a sfârşit tragic pe un drum din Bistriţa