Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Toți pacienții care nu sunt urgențe vor fi externați din spitalele din România

Toți pacienții care nu sunt urgențe vor fi externați din spitalele din România, a anunțat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, care a și dat un Ordin în acest sens. De asemenea, au fost suspendate operațiile care nu sunt urgențe.

de Cosmin Stăniloiu

la 23.03.2020 , 14:27

Coronavirus în România Toți pacienții care nu sunt urgențe vor fi externați din spitalele din România - hepta
  • România are 5 morți de coronavirus.
  • Numărul persoanelor infectate a depășit 500.

Toți pacienții care nu sunt urgențe vor fi externați din spitalele din România, a anunțat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, care a și dat un Ordin în acest sens. De asemenea, au fost suspendate operațiile care nu sunt urgențe.

Internările pentru operaţii şi investigaţii medicale sunt suspendate pentru 14 zile începând de marţi, iar în termen de 48 de ore vor fi externaţi toţi pacienţii care nu sunt urgenţe şi nu necesită obligatoriu îngrijiri medicale, conform deciziei avizate de ministrul de Interne Marcel Vela.

"Astăzi, 23 martie, a fost emis ordinul comandantului acţiunii, avizat de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, pentru instituirea măsurilor necesare limitării răspândirii infecţiei cu virusul SARS-COV-2(noul coronavirus), la nivelul unităţilor sanitare publice şi private. Astfel, începând de mâine, 24 martie, pentru o perioadă de 14 zile, se suspendă internările pentru intervenţiile chirurgicale şi alte tratamente şi investigaţii medicale spitaliceşti, care nu reprezintă urgenţă şi care pot fi reprogramate.", anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

Articolul continuă după reclamă

De asemenea, se suspendă consultaţiile programate şi programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice şi private.

Pe acelaşi subiect

În termen de 48 de ore de la intrarea în vigoare a ordinului, vor fi externaţi toţi pacienţii care nu reprezintă urgenţe şi care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital.

Conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului şi a permanenţei personalului, prin introducerea activităţii medicale în regim de ture şi gărzi, fără afectarea salarizării personalului.

"Astăzi, 23 martie, a fost emis ordinul comandantului acțiunii, avizat de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, pentru instituirea măsurilor necesare limitării răspândirii infecției cu virusul SARS-COV-2(noul coronavirus), la nivelul unităților sanitare publice și private.

Astfel, începând de mâine, 24 martie, pentru o perioadă de 14 zile, se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate.

De asemenea, se suspendă consultațiile programate și programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private.

În termen de 48 de ore, de la intrarea în vigoare a ordinului, se externează toți pacienții care nu reprezintă urgențe și care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital.

Conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului și a permanenței personalului, prin introducerea activității medicale în regim de ture și gărzi, fără afectarea salarizării personalului.

Grupul de Comunicare Strategică.", este comunicatul Grupului de Comunicare Strategică.

Cosmin Stăniloiu Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Evenimente » Toți pacienții care nu sunt urgențe vor fi externați din spitalele din România