Antena Meniu Search
x

Un traficant din Bucureşti se dădea mort pentru a-şi trimite droguri prin curier din Spania

Un tânăr din Bucureşti a fost reţinut de procurorii DIICOT, după ce anchetatorii au descoperit că acesta mergea în fiecare lună în Spania, îşi trimitea droguri prin curier şi apoi le ridica din diverse oraşe din România.

Alin Tarnovschi
de Alin Tarnovschi

la 01.11.2019, 15:43

Vezi și

Un tânăr din Bucureşti a fost reţinut de procurorii DIICOT, după ce anchetatorii au descoperit că acesta mergea în fiecare lună în Spania, îşi trimitea droguri prin curier şi apoi le ridica din diverse oraşe din România.

Ancheta procurorilor DIICOT a început pe 23 octombrie, atunci când au descoperit că tânărul din Bucureşti se deplasa, în fiecare lună, în Spania, acolo de unde cumpăra 4-5 kilograme de canabis şi apoi le expedia în România printr-o firmă de curierat.

"S-a reţinut faptul că inculpatul își ridică personal coletele de la firma de curierat și, ulterior, distribuie drogurile dealerilor și consumatorilor de pe raza municipiului București", se arată într-un comunicat al DIICOT.

Pe 23 octombrie, tânărul a plecat de pe aeroportul Otopeni cu o cursă pe ruta Bucureşti - Barcelona.

Pe acelaşi subiect

"Aflându-se pe teritoriul Spaniei, inculpatul a pregătit un colet ce conținea cantitatea de 6 kilograme de cannabis, pe care l-a expediat prin intermediul unei firme de transport, de pe un alt nume, (folosind în acest sens o carte de identitate falsă), ca expeditor fiind menţionată şi concubina sa", au mai explicat procurorii.

Traficant de droguri, flagrant pe autostrada Soarelui

O săptămână mai târziu, tânărul s-a întors în România, iar pe 31 octombrie, în jurul orei 10.00, acesta a plecat cu iubita sa, cu o maşină, în Slobozia, acolo unde a trimis coletul cu droguri.

"În timp ce se aflau în autoturism, pe Autostrada 2, la km 20, în jurul orei 11:15, a fost organizată prinderea în flagrant, autoturismul fiind oprit în trafic, iar cu ocazia controlului efectuat, în portbagajul autovehicului, a fost identificat un troler ce conținea cantitatea de 6 kilograme de cannabis", au arătat procurorii DIICOT.

În momentul în care a fost legitimat de poliţişti, tânărul a prezentat o carte de identitate falsă, care avea fotografia sa şi datele unei persoane care a murit în februarie 2018.

Procurorii au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a tânărului traficant, dar şi plasarea în arest la domiciliu a iubitei acestuia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Un traficant din Bucureşti se dădea mort pentru a-şi trimite droguri prin curier din Spania