Antena Meniu Search
x

Video Traficanţii au venit în valuri pe litoral: drogurile, ascunse în tablouri. "Captura" Poliţiei: un român, 6 britanici, 3 italieni şi un cipriot

Petrecerile de 1 mai de pe litoralul românesc par să fi devenit piaţă de desfacere pentru traficanţii de droguri străini. Poliţiştii au prins 11 dealeri, britanici sau italieni, care împrăştiau substanţe stupefiante la festivaluri. Drogurile erau ascunse în tablourile din apartamante închiriate şi erau vândute pe grupuri de WhatsApp. Experţii Antidrog le atrag atenţia tinerilor că în goana după senzaţii tari, o singură încercare poate fi fatală.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 29.04.2023, 19:50

Vezi și

Drogurile curg în valuri la mare de 1 mai. O demonstrează imaginile suprinse în cluburi unde tranzacţiile se fac chair la vedere. Aceşti tineri îşi pasează substanţel interzise. Într-un alt grup, un balon umplut cu un gaz halucinogen este plimbat din mână în mână. "Este un gaz care nu da dependenta, da un efect de moment, halucinogen, slab, dar este foarte periculos, de la o simpla inhalare, se poate trece la un timp de drog, vulnerabilitatea este crescuta. Pana la o linie sau un comprimat nu mai e decat un pas. O data consumat si persona respectiva conduce, reflexele sunt diluate, perceptia vizuala e afcetata, se pot produe accidente rutiere", a declarat Cătălin Țone, şeful Serviciului Antidrog din cadrul BCCO.

"Captura poliţiştilor": un român, şase britanici, trei italieni şi un cipriot

Pentru că fenomenul periculos ia amploare de la an la an, ofiţerii Antidrog nu au vacanţă de 1 mai. În câteva ore au ridicat 11 indivizi care făceau trafic de stupefiante. Un român şi mulţi străini: şase britanici, trei italieni şi un cipriot. Indivizii ar fi inchiriat 4 aparatamente in blocurile din apropierea festivalului unde depozitau drogurile. Ulterior le ar fi comercializat in locuri si la ore diferite.

La descinderi poliţiştii au găsit drogurile ascunse inclusiv în tablourile de pe pereţi. Captura a fost impresionantă: 300 de comprimate de ecstasy, 70 de comprimate de cocaină roz şi 100 de grame de cocaină, 50 de grame de ketamină, 10 grame de hașiș și 10 doze de metamfetamină. Suspectii ar fi promovat vanzarea droguilor prin intermediul unor aplicatii de mesagerie, precizand preturile pentru fiecare drog in parte.

"Traficantii incearca sa acopere de la Mamaia Nord si terminand cu vama Veche unde tinerii stau in corturi si urmaresc sa cheltuiasca sume mici de bani. S-au pregatit, sunt perioade prolifice pentru ei", a declarat Cătălin Țone, şeful Serviciului Antidrog din cadrul BCCO. Şi Poliţiştii Locali din Constanţa au prins doi bucureşti care vindeau droguri. Au surpins tranzacţia lângă maşina traficanţilor, acolo unde îşi depozitau stupefiantele.

Specialiştii le atrag atenţia tinerilor că acest tip de distracţie le poate distruge viaţa. "Toate aceste substante afecteaya sistemul nervos central. Ei sunt in perioada de dezvoltare, atat fiyica cat si psihica, ia consumul poate afecta aceasta dezvoltare normala si poate duce la aparitia unor afectiuni cu efect puternic asupra sanatatii lor fizice si psihice", a declarat Bogdan Gheorghe, medic. "Cand li se ofera, noi spunem ca refuzul trebuie sa fie ferm, explicit, dar nu violent, sa nu intre in conflict cu traficantul sau persoana vicioasa. Persoana respectiva poate sa reactineze violent", a declarat Cătălin Țone, şeful Serviciului Antidrog din cadrul BCCO. În primele două zile de vacanţă, 60 de consumatori au ajuns de pe ringul de dans, în boxa poliţiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Traficanţii au venit în valuri pe litoral: drogurile, ascunse în tablouri. "Captura" Poliţiei: un român, 6 britanici, 3 italieni şi un cipriot