Antena Meniu Search
x

Video Tragedia de la Piatra Neamț, în presa internațională. Jurnaliştii străini au menţionat şi problemele sistemului medical românesc

Ştirea tragediei de la Piatra Neamţ a făcut înconjurul lumii încă de seara trecută. Marile publicaţii internaţionale au prezentat pe larg subiectul şi au comparat dezastrul de acum cu cel din Colectiv. De asemenea, pe reţelele de socializare, oameni din toată lumea au trimis mesaje de solidaritate pentru familiile victimelor din România.

de Alina Fănuică

la 15.11.2020, 14:01

Vezi și
  • Tragedia de la Piatra Neamţ a făcut înconjurul presei internaţionale.
  • Publicaţiile străine au menţionat şi problemele cu care se confruntă sistemul medical românesc.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

The Washington Post sau USA Today sunt doar câteva dintre publicaţiile americane care au tratat pe larg tragedia de la Piatra Neamţ. Jurnaliştii americani au vorbit despre calitatea slabă a sistemului medical românesc şi au amintit de cele opt schimbări de conducere ale Spitalului Judeţean din ultimul an.

Incendiul din România a fost subiect de primă ştire şi la publicaţia britanică BBC. Jurnaliştii au amintit de medicul care se află în stare gravă după ce a încercat să-şi salveze pacienţii.

Majoritatea publicaţiilor internaţionale care au relatat evenimentul de la Piatra Neamţ au amintit şi de faptul că România este una dintre cele mai sărace ţări ale Uniunii Europene.

De altfel, multe site-uri au făcut comparaţia între incendiul de la Piatra Neamţ şi unul similar, din India, de acum patru luni, în care au murit tot 10 pacienţi.

Tragedia de la Piatra Neamţ a impresionat şi cititorii publicaţiilor internaţionale. Din toată lumea, pe reţelele de socializare, au venit mesaje de condoleanţe şi de solidaritate pentru familiile victimelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Evenimente » Tragedia de la Piatra Neamț, în presa internațională. Jurnaliştii străini au menţionat şi problemele sistemului medical românesc