Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Tragedia feroviară din Italia, filmată de un român! Ciprian era în tren, în momentul deraierii: "O fată a fost aruncată pe acoperișul vagonului" (Video)

Ciprian Ryan, un român de 41 de ani, s-a aflat în trenul care a deraiat lângă Milano, ieri dimineaţă. Tânărul a suprins scene teribile, imediat după tragedie.

de Redactia Observator

la 26.01.2018 , 11:09

Ciprian Ryan, un român în vârstă de 41 de ani, s-a aflat în trenul care a deraiat lângă Milano, ieri dimineaţă. Tânărul a suprins scene teribile, imediat după tragedia feroviară.

La ora 6.57, trenul de călători care venea de la Cremona a deraiat la gara Pioltello Limito, aflată la aproximativ 40 de kilometri de Milano. Cel puţin două vagoane au ieşit de pe şine, cinci persoane au murit şi o sută au fost rănite.

Articolul continuă după reclamă

Potrivit MAE, printre răniţi s-a aflat şi un cetăţean român, care a fost transportat la spital cu răni ușoare, ulterior fiind externat.

Astăzi, publicaţia italiană Il Giorno dezvăluie că în trenul care a deraiat în Italia, lângă Milano, s-a mai aflat un român. Ciprian Ryan, în vârsă de 41 de ani. Tânărul s-a urcat ieri dimineață în tren, ca să ajungă la muncă, în Milano, unde lucrează ca funcționar. 

Dintr-o dată, a simțit că zboară de pe scaun, fiind aruncat peste alţi pasageri. Au urmat momente de panică generală.

"Tocmai trecusem de stația de la Pioltello, eram în cel de-al treilea vagon, cel care s-a desprins de restul trenului și a fost distrus. Am auzit deodată un zgomot puternic, pe fereastră vedeam cum săreau pietrele de pe terasament, apoi vagonul a ieșit de pe șine și a început să alunece în jos. La un moment dat am văzut cum îi zburau roțile",  povestește Ciprian Ryan.

"Am auzit o lovitură puternică, apoi mult fum și praf care se ridicau. Pietrele loveau continuu, ferestrele, totul era întunecat în jurul nostru, făceam lumină cu telefoanele. O fată a fost aruncată pe acoperișul vagonului. Numai când a apărut soarele am realizat ce s-a întâmplat cu adevărat. Pasagerii țipau cu disperare, unii își căutau membri ai familiei sau prietenii.

Auzeam strigându-se Anna, Pierangela, numele celor care rămăseseră blocați în vagon care nu puteau ieși din cauză că ușile erau închise. Cineva a luat niște pietre și a început să spargă ferestrele pentru a-i scoate pe răniți. Am încercat și eu", mărturiseşte românul în stare de şoc.

Ciprian Ryan şi aduce aminte că a încercat că scoată afară o femeie, care era blocată şi părea că şi-a pierdut conştienţa.

"I-am spus ‘ridică-te, ridică-te’, dar a rămas blocată. M-am dus să chem ajutor. Le strigam ‘feriți-vă de fire’, erau firele de curent care atârnau peste tot. Din interiorul trenului care a deraiat se auzea ‘ajutor, te implor’, apoi am început să tragem de uși pentru a le deschide.

În apropierea mea existau cel puțin o sută de oameni întinși pe jos, încă îmi răsună în urechi strigătele de ajutor și gemetele lor de durere. Apoi au sosit și niște rude. Era un bărbat care își căuta soția în tren, nu putea să o contacteze la telefon, așa că a ajuns acolo în mașină.

Îi striga numele. Mi-a fost frică, poate că era soțul femeii pe care am încercat să o salvez și nu am reușit. Apoi au sosit ajutoarele, era plin de ambulanțe, elicoptere, ne-au dus la sălile de gimnastică unde ne-au controlat pe toți din punct de vedere medical.

Au fost foarte bine organizați, ne-au dat inclusiv alimente și băuturi calde. Au rămas cu noi până la sfârșit. Apoi autobuzele ne-au adus înapoi la Milano sau Treviglio. Și a fost sfârșitul unui coșmar", a conchis tânărul Ciprian Ryan.

Românul a reuşit să filmeze cu telefonul mobil momentele imediat următoare incidentului. Priviţi mai jos imaginile surprinse de Ciprian:

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeți că scrisul de mână are beneficii care nu pot fi înlocuite de tehnologie?
Observator » Evenimente » Tragedia feroviară din Italia, filmată de un român! Ciprian era în tren, în momentul deraierii: "O fată a fost aruncată pe acoperișul vagonului" (Video)