Antena Meniu Search
x

Video Tragedii la indigo pe drumurile din România. Un copil de 14 ani și un primar din Constanța și-au pierdut viața din cauza condițiilor meteo

Vremea extremă a provocat tragedii la indigo la numai 24 de ore distanţă. Primarul unei comune din Constanţa a murit, după ce o creangă desprinsă de vânt a străpuns maşina în care se afla. Lovitura a fost atât de puternică încât medicii nu au putut să îl salveze. Ieri, un copac smuls din rădăcini a ucis un băiat de 14 ani. Adolescentul se întorcea de la schi împreună cu părinţii.

de Redactia Observator

la 05.02.2023, 20:07

Vezi și

Accidentul s-a petrecut în jurul prânzului, aproape de intrarea în staţiunea Neptun. Gheorghe Moldovan, primarul comunei Albeşti, mergea cu maşina către Constanţa. Din senin, a lovit tragedia. 

Andreea Filip, reporter Observator: "Din cauza vântului extrem de puternic, o creangă din acest arbore s-a rupt, a căzut pe maşină, iar şoferul nu a avut nicio şansă. Maşina a mers din inerţie 100 de metri până când a căzut în lizieră."

Creanga a străpuns parbrizul şi capota ca un glonţ. Medicii au ajuns de urgenţă la faţa locului. N-au mai putut face nimic pentru bărbatul de 67 de ani. Gheorghe Moldovan era la al patrulea mandat la cârma comunei. 

"O tragedie. Suntem dărâmaţi."

Pe acelaşi subiect

Mihai Lupu, președinte CJ Constanţa: "A crescut comuna. E o pierdere imensă."

O tragedie asemănătoare în Reşiţa

Cazul este asemănător cu cel petrecut ieri după-amiază la intrarea în Reşiţa, în care şi-a pierdut viaţa Alex, un băiat de 14 ani. 

Adolescentul se întorcea de la schi cu părinţii. Era pe locul din dreapta, iar la volan era tatăl său. 

Iulia Pop, reporter Observator: "După o zi de distracţie, în zăpadă, pe muntele Semenic Alexandru şi părinţii lui se îndreptau spre casă la Timişoara. Drumul lor s-a oprit brusc aici, copacul cu un diametru mai mare de jumătate de metru a fost smuls cu tot cu rădăcini din pământ de vântul puternic. băiatul nu a avut nicio şansă. La locul accidentului, doar rumeguşul de pe şosea şi trei candele amintesc de tragedia care a distrus într-o clipă o familie."

Alex iubea sportul şi visa să fie campion. Juca handbal la un club din Timişoara. Cu două zile înainte de tragedie, s-a dus cu colegii să vadă un meci din ligă iar sâmbăta trecută a jucat cu ei pentru ultima dată. 

Nicoleta Niculiţă, directoare de şcoală: "Alexandru era un băiat deosebit, îmi e greu să vorbesc la trecut despre el, iubitor de sport, de colegi, de şcoală. Cel puţin din ce ştim noi, încă de mic, cu karate, apoi handbal karting."

Oana Ionescu, profesoară de sport: "Era un copil foarte cald şi foarte blând, bun, un sportiv de excepţie cu şanse foarte frumoase de viitor." 

Părinţii săi, care au ajuns la spital în stare de şoc după accident, au fost externaţi astăzi. Tatăl lui Alex, într-un mesaj emoţionant pe Facebook, a plâns pierderea unicului său copil. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Tragedii la indigo pe drumurile din România. Un copil de 14 ani și un primar din Constanța și-au pierdut viața din cauza condițiilor meteo