Antena Meniu Search
x

Video Transalpina rămâne deschisă în timpul iernii pe tronsonul dintre judeţele Vâlcea şi Alba. Lista restricţiilor de care şoferii trebuie să ţină cont

Tronsonul din Drumul Naţional 67C - Transalpina care străbate judeţele Vâlcea şi Alba va rămâne deschis circulaţiei şi pe timpul iernii, între Obârşia Lotrului şi Curpăt. Astfel, turiştii se pot bucura şi de acum încolo de peisaje spectaculoase şi de aer curat.

Alin Stan
de Alin Stan

la 03.11.2021, 11:03

Vezi și

Decizia a fost luată la propunerea prefectului de Vâlcea. Şi prefectul din judeţul Alba a fost de acord, tocmai pentru a facilita accesul turiştilor în zona de munte a celor două judeţe. Totodată, a fost semnat şi un protocol între Direcţiile Regionale de Drumuri şi Poduri pentru o mai bună viabilitate a tronsonului în perioada de iarnă.

Restricţiile impuse de autorităţile locale

Au apărut însă şi restricţii de circulaţie pe timpul nopţii, între ora 18:00 şi ora 8 dimineaţa. O altă restricţie este cea de tonaj, 7,5 tone maximum. Restricţia de viteză este de 30 km/h. Pot să mai apară restricţii în condiţii meteo nefavorabile, cum ar fi ninsoare, ploaie torenţială sau ceaţă deasă, dar şi atunci când sunt căderi de stânci.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Transalpina rămâne deschisă în timpul iernii pe tronsonul dintre judeţele Vâlcea şi Alba. Lista restricţiilor de care şoferii trebuie să ţină cont