Antena Meniu Search
x

Video Trasee pentru biciclişti în Masivul Postăvaru. Turiştii plătesc doar urcarea cu telegondola, dar trebuie să fie echipaţi corespunzător

Amatorii de senzaţii tari pe bicicletă au un nou punct de atracţie, în masivul Postăvarul. Două noi trasee de coborâre cu bicicleta sunt gata şi vor fi date în folosinţă în cel mult două săptămâni. Unul dintre ele este pentru începători, în timp ce al doilea este extrem de dificil. Cei care vor să se distreze pe ele trebuie să vină echipaţi corespunzător.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 29.07.2022, 08:29

Vezi și

Turiştii care ajung în toiul verii la Poiana Braşov pot bifa o nouă activitate: mountain biking-ul. Un antreprenor din Braşov, pasionat de acest sport, a creat în masivul Postăvarul două noi trasee de coborâre cu bicicleta. "Vara, o stațiune de schi din Austria, să spunem, face mai mulți bani din bicicliști vara, decât din schi iarna, pentru că vara nu trebuie decât să dai drumul la instalații și ai pistele de pământ", a declarat Bogdan Micu, coordonator proiect.

Lungimea totală a traseelor depăşeşte 9 kilometri

Lungimea totală a traseelor din masivul Postăvarul este de peste nouă kilometri. Aici este un punct în care se intersectează toate cele trei trasee și așa arată traseul cu gradul cel mai redus de dificltate: numai bun pentru începători. Primul traseu a fost finalizat în 2020. Cele două noi, construite acum, au costat mai bine de un sfert de milion de euro. Accesul la trasee este gratuit. Turiștii plătesc doar urcarea bicicletelor în zona superioară a masivului Postăvarul cu telegondola - 50 de lei, pentru două urcări.

"Vom mai recepționa încă două trasee de downhill anul acesta și ultimul, al șaselea, anul viitor. Practic, bikepark-ul din Poiană ajunge să fie cel mai mare și cel mai ofertant din țară", a declarat Allen Coliban, primar Brașov. Fiecare traseu are alt grad de dificultate. Chiar și pe cel pentru începători, însă, e nevoie de echipament special. "Clar, bicicleta trebuie să fie dedicată pentru acest segment, să aibă întotdeauna echipament de protecție, cască, preferabil cască full, cu integrală. Asta înseamnă să aibă și o protecție în față. O protecție la nivelul maxilarului, deci la nivelul bărbiei, protecție pentru coloană, mănuși și genunchiere, cotiere", a declarat Cătălin Petrescu, Salvamont Municipiul Brașov. Primăria Brașov vrea să construiască, până anul viitor, încă trei astfel de piste în Postăvarul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Trasee pentru biciclişti în Masivul Postăvaru. Turiştii plătesc doar urcarea cu telegondola, dar trebuie să fie echipaţi corespunzător