Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Traseul folosit de reţeaua de trafic de migranţi destructurată de DIICOT. Treceau graniţa în dube special modificate pentru a-i ascunde de controale

O reţea uriaşă de trafic de migranţi a adus în România sute de oameni, de pe urma cărora au câştigat sute de mii de euro. Gruparea, formată din 30 de români, îi trecea graniţa în dube special modificate pentru a-i ascunde de controale. Migranţii stăteau uneori zile întregi fără apă şi mâncare. Astăzi procurorii DIICOT și polițiștii de frontieră au destructurat reţeaua, în urma unei operaţiuni-mamut: 38 de percheziții în 5 județe. 

de Denisa Dicu

la 02.09.2024 , 20:02

Fără frică de Dumnezeu sau de lege, cei 30 de români au început afacerea cu migranţi în luna ianuarie a anului trecut şi timp de 6 luni au fost călăuze pentru sute de cetăţeni străini majoritatea dintre ei din Sri Lanka, Bangladesh şi Pakistan, pe care-i racolau pe reţelele de socializare. Pentru fiecare migrant care voia să treacă graniţa ilegal, primeau 1.300 de euro. 

Poliţiştii de frontieră din ţara noastră au depistat peste  600 de migranți care au încercat să treacă în mod ilegal granita cu sprijinul acestei grupări. Și autorităţile din alte ţări au depistat cetăţeni care proveneau în ţara noastră și au vrut sa călătorească ilegal. Poliţiştii din Slovenia au identificat 79 de migranți, în timp italienii au depistat alţi 28.

Şoferii care îi duceau la destinaţie primeau între 300-500 de euro pe cursă

Vezi și

Ruta folosită pornea din punctele de trecere a frontierei din vestul ţării şi trecea prin Ungaria, Slovenia până Italia. Pentru a-şi atinge scopul, erau dispuşi să stea ore întregi fără apă sau mâncare, înghesuiţi în dube în condiţii greu de imaginat. Autoutilitarele erau modificate pentru ca în ele să încapă cât mai mulţi şi astfel să crească profiturile bandei. Şoferii care îi duceau la destinaţie primeau între 300-500 de euro pe cursă. 

"După primirea locaţiei unde erau cazaţi migranţii, suspecţii efectuau predarea migranţilor către şoferii racolaţi şi îmbarcarea lor în mijloacele de transport", a declarat David Laurenţiu, purtător de cuvânt Poliţia de Frontieră. Majoritatea membrilor reţelei au antecedente penale în Marea Britanie, Slovenia, Ungaria privind traficul de migranţi. Acum riscă o pedeapsă de la 2 până la 7 ani de închisoare. 

Denisa Dicu Like
Întrebarea zilei
Putea fi evitată tragedia provocată de inundațiile din Galați?
Observator » Evenimente » Traseul folosit de reţeaua de trafic de migranţi destructurată de DIICOT. Treceau graniţa în dube special modificate pentru a-i ascunde de controale