Antena Meniu Search
x

Medicii de la Spitalul Victor Babeș, din Timișoara, folosesc șase scheme diferite de tratament pentru combaterea coronavirusului

Epidemia de coronavirus înregistrează de la o zi la alta noi recorduri: număr de cazuri noi şi pacienţi la ATI. Aşa că spitalele încearcă să găsească noi spaţii ca să poată trata bolnavii de COVID. La Timişoara s-a redeschis zona roşie a Spitalului Victor Babeş - locul unde şi cei care nu au crezut, cred acum în coronavirus. Aici medicii, epuizaţi, nu-şi mai găsesc cuvintele în a ne spune că suntem pe marginea prăpastiei. Tot aici, pacienţii aflaţi în stare gravă primesc şi același tratament ca al președintelui Americii. Cum se administrează și cum se simt pacienţii vedeți în materialul următor, filmat în zona roșie. 

Iulia Dumitrașcu
de Iulia Dumitrașcu

la 09.10.2020, 20:49

Vezi și
  • Spitalele de coronavirus din Timiș sunt pline.
  • În Timiș s-au înregistrat peste 800 de infectări cu noul coronavirus în ultimele două săptămâni.

Schema de tratament i-a fost aplicată bărbatului care respiră cu ajutorul aparatului de oxigen. Şi asta pentru că atunci când a ajuns în Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeş din Timişoara nu mai era nici un fir de Remdesivir. Tratamentul folosit şi în cazul preşedintelui american Donald Trump are efecte mai rapide. 

Adelina Marinescu, doctoriță: Este o schemă de tratament mai specială. În general o folosim la pacienţii care au forme severe, care fac această furtună de citochine. Noi îl folosim pentru pacienţii cu furtuni de citochine cam de aproximativ două, trei luni. Se aseamănă cu Remdesivir-ul. Partea bună la acest medicament este durata de administrare. Acest medicament se foloseşte doar în patru doze, cu administrarea la opt ore. Ulterior nu se mai admnistrează. 

Diminețile în zona roșie a Spitalului Victor Babeş din Timişoara sunt cele mai agitate, pacienții așteaptă pastilele, iar medicii se grăbesc să le administreze la oră fixă. Aici nu mai sunt dubii: virusul există şi oricine îi poate cădea victimă. 

Aici este locul unde coronascepticii devin credincioşi, iar medicii le acordă pacienţilor toată atenţia. 

Şase scheme de tratament sunt folosite aici. Mai ales că boala este imprevizibilă şi de multe ori ce azi funcţionează, mâine s-ar putea să nu mai dea rezultate. 

Adelina Marinescu, doctoriță: Avem pacienţi din ce în ce mai mulţi, din ce în ce mai grav. Şi toate schemele naostre alternative de tratament încep să se termine din ce în ce mai repede. Se poate schimba orice în starea pacientului de la o zi la alta și un anumit tratament nu mai poate funcţiona şi atunci trebuie să ne pliem, să ne mulăm pe un alt tip de tratament. Este foarte greu, pentru că vedem foarte multă suferință.

În Timiş, sunt cinci spitale Covid şi două TIR-uri mobile de Terapie Intensivă. Toate PLINE! În spitalul în care ne aflăm sunt 140 de locuri pentru pacienţii cu COVID, dintre care 16 la ATI. 

Dincolo de geamurile acestor saloane se află TIR-ul de Terapie Intensivă. Toate cele 12 paturi sunt ocupate cu pacienţi cu Covid 19. Noi am ajuns pe secţia de pneumologie, iar la parterul acesteia este această zonă roșie unde s-au amenajat șapte saloane cu o capacitate de 30 de locuri. Toate saloanele sunt ocupate.

În ultimele două săptămâni, în Timiş, au fost peste 800 de cazuri noi. Aşa că și zona roşie a Spitalului Judeţean se va redeschide după două luni. Sunt 76 de paturi pentru bolnavii COVID, inclusiv paturi de terapie intensivă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Evenimente » Medicii de la Spitalul Victor Babeș, din Timișoara, folosesc șase scheme diferite de tratament pentru combaterea coronavirusului