Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Trei drone ruseşti au trecut graniţa cu România, în timpul unui atac amplu asupra Ucrainei, anunţă şeful forţelor aeriene de la Kiev

Război în Ucraina. Forţele ucrainene au anunţat joi că au distrus 25 din cele 38 de drone ruseşti de atac lansate peste noapte, precizând că alte trei drone "au fost pierdute" după ce au trecut frontiera de stat cu România, informează Reuters.

de Redactia Observator

la 25.07.2024 , 14:56

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images

"Noaptea trecută, inamicul a folosit 38 de drone de atac Shahed-131/136, atacând infrastructura ucraineană în mai multe zone, inclusiv sudul regiunii Odesa şi centrul Ucrainei", a declarat Mîkola Oleşciuk, comandantul forţelor aeriene din Ucraina. Şeful forţelor aeriene a precizat că alte trei drone "au fost pierdute după ce au trecut frontiera de stat cu România", dar nu a dat mai multe detalii.

Teritoriul românesc se află la doar câteva sute de metri de portul ucrainean de pe Dunăre Izmail, din regiunea Odesa, care a fost atacat de drone pentru a doua noapte la rând. Autorităţile române au emis în cursul nopţii un mesaj de avertizare Ro-Alert, valabil pentru nordul judeţului Tulcea, în care au prevenit populaţia în legătură cu posibilitatea căderii unor fragmente de dronă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Articolul continuă după reclamă

Dronele ruseşti au ajuns pe teritoriul României

Pe acelaşi subiect

Guvernatorul regiunii Odesa, Oleh Kiper, a declarat că două persoane au fost rănite atunci când resturi de drone au lovit o casă privată din districtul Izmail. Autorităţile din capitala Kiev şi din regiunea Jîtomîr au declarat că aceste regiuni au fost, de asemenea, vizate de atacul cu drone ruseşti.

Guvernatorul regiunii Jîtomîr a declarat că sistemele de apărare aeriană au lovit majoritatea celor 10 ţinte aeriene în timpul nopţii, dar resturile de drone au avariat 10 case particulare şi o instalaţie de infrastructură.

Şeful administraţiei militare din Kiev, Serhii Popko, a declarat că dronele au atacat capitala din direcţii diferite, însă toate au fost distruse de forţele de apărare aeriană aflate în apropiere. Popko a precizat că nu au fost raportate pagube sau victime în Kiev.

Panică la Tulcea, după un atac la graniţa cu România

În noaptea de marţi spre meircuri, portul ucrainean Ismail, aflat la doi paşi de ţara noastră, a fost bombardat din nou, iar exploziile uriaşe care au luminat cerul au putut fi văzute şi din Tulcea. Speriaţi de un nou atac, oamenii care locuiesc în zonă au fugit imediat la adăpost, în timp ce alţii au surprins în imagini momentele de groază. 

Un al doilea mesj RO-Alert a fost emis în noaptea de miercuri spre joi, locuitorii fiind avertizaţi cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian, în aproperea graniţei cu Ucraina. ”În cursul nopţii trecute, în jurul orei 01:20, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a emis un mesaj de tip RO-Alert pentru zona de Nord a judeţului Tulcea, prin care informa populaţia despre posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian,  pe teritoriul din apropierea graniţei cu Ucraina.Menţionăm încă o dată că rolul mesajului este unul de informare şi prevenire a populaţiei din zona în care acesta este transmis şi trebuie tratat ca atare”, anunţă joi dimineaţă ISU Tulcea.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Trei drone ruseşti au trecut graniţa cu România, în timpul unui atac amplu asupra Ucrainei, anunţă şeful forţelor aeriene de la Kiev