Antena Meniu Search
x

Anchetă după tragedia din Hunedoara. trei muncitori au fost uciși de o stâncă desprinsă din munte

Trei muncitori au fost îngropaţi de vii pe un şantier CFR din Hunedoara. Bărbaţii lucrau la reabilitarea unui pod feroviar de lângă Petroşani.

Vezi și

Trei muncitori au fost îngropaţi de vii pe un şantier CFR din Hunedoara. Bărbaţii lucrau la reabilitarea unui pod feroviar de lângă Petroşani, când o stâncă desprinsă din munte a rupt malul gropii în care aceştia se aflau. Tone de pământ au căzut peste ei.

O stâncă de câteva tone, desprinsă din munte, s-a prăbuşit peste trei muncitori care lucrau la un pod feroviar, în apropierea Peşterii Bolii. La marginea comunei Băniţa, la cinci kilometri distanţă de Petroşani. 

FABIUS KISZELY, prefectul judeţului Hunedoara:

Au lucrat total nesiguraţi, din câte îmi dau seama. Se pare ca a fost o alunecare neasigurată şi necontrolată deloc. 

Autorităţile au adus echipamente folosite în operaţiuni dificile de căutare şi de salvare a persoanelor aflate în pericol.

După aproape patru ore, primul muncitor fost scos la suprafaţă. Abia două ore mai târziu, echipele au ajuns şi la colegii lui. 

Erau angajaţi la o firmă din Oneşti. Iar lucrarea de reabilitare a podului feroviar trebuia să fie gata în această lună. Ministerul Transporturilor a trimis un secretar de stat şi o comisie de anchetă în Hunedoara. Poliţia şi Inspectoratul Teritorial de Muncă, sub coordonarea Parchetului, fac cercetări într-un dosar de ucidere din culpă. Anchetatorii verifică şi dacă au fost încălcate măsurile de securitate în muncă. În aprilie, pe acelaşi traseu feroviar, un tren a deraiat şi a căzut într-o râpă. Doi mecanici de locomotivă au murit atunci. Acum, ministerul Transporturilor a cerut verificarea tuturor şantierelor feroviare din ţară. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Anchetă după tragedia din Hunedoara. trei muncitori au fost uciși de o stâncă desprinsă din munte