Antena Meniu Search
x

Foto Trei schelete umane, printre care şi al unui copil, scoase la iveală de arheologi sub o fostă tipografie din Alba Iulia

Trei schelete umane, printre care şi al unui copil, au fost scoase la iveală de arheologi în Alba Iulia, sub o fostă tipografie. Descoperirea a fost făcută în zona unde urmează să fie construit un hotel.

de Monica Palade

la 26.07.2023, 17:13

Cele trei schelete ar aparţine perioadei medievale. Cât priveşte informațiile despre defuncți acestea vor trebui să fie corelate atât cu datele din teren, cât şi rezultatele în urma analizelor antropologice.

Un refugiu pentru comunitatea umană

Noile descoperiri sunt încă o dovadă, că în fostele așezări urbane romane şi-au găsit ”refugiu” comunități umane care, chiar dacă au avut o existență mult mai modestă, fără factorul ”spectaculos”, dar la fel de importantă.

„În cazul resturilor osteologice ale unui copil, contextul arheologic a trecut prin mai multe etape de cercetare arheologică, o echipă de voluntari din Marea Britanie participând la toate aceste faze începând cu identificarea, curățarea, fotografierea, înregistrarea fișei de context, precum si recoltarea oaselor și flotarea solului din mormânt”, a declarat Andrei Iosif Buta, arheolog în colectivul de cercetare Altip pentru Alba 24.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Trei schelete umane, printre care şi al unui copil, scoase la iveală de arheologi sub o fostă tipografie din Alba Iulia