Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Trei traficanţi din Giurgiu au îngropat 14 kilograme de cocaină în grădina casei. Îşi convinseseră vecinii că sunt pescari

Cocaină de milioane de euro, îngropată în curtea unei case din Giurgiu. 14 kilograme de droguri au găsit anchetatorii după ce au săpat centimetru cu centimetru grădina traficanţilor. Marfa era porţionată şi ambalată, gata să fie distribuită în Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu. Vecinii celor trei traficanţi credeau că bărbaţii se ocupă cu pescuitul. 

de Bogdan Dinu

la 31.05.2024 , 20:21

Trei traficanţi de droguri din Giurgiu au făcut din micul oraş Mihăileşti un El Dorado al cocainei. Îşi construiseră, pe malul lacului, o casă, un adevărat centru de comandă pentru afacerea cu stupefiante.

Cocaină de milioane, îngropată în curte

"Traficanţii aveau aici o adevărată fortăreaţă. Garduri înalte, dincolo de care nu se vede absolut nimic. Ca să urmărească fiecare mişcare din stradă, îşi instalaseră camere de supraveghere performante. Aici au descoperit anchetatorii drogurile deja porționate și înfoliate, gata de vânzare", arată Bogdan Dinu, reporter Observator.

Vezi și

Procurorii DIICOT au intrat peste ei şi le-au răscolit domeniul. Au verificat fiecare centimetru având indicii că drogurile ar fi ascunse în curte. Aşa că au început să sape grădina. Le-au găsit aşezate în cutii mari de plastic, acoperite cu plastic şi îngropate adânc în pământ.

Pe acelaşi subiect

"Au fost descoperite în curtea imobilului 14 kg de cocaină în valoare de aproximativ un milion de euro", spune Octavian Dan, Poliţia Română. Plus 800 de grame de canabis și hașiș şi multe obiecte pe care le foloseau să porţioneze şi să mărunţească drogurile. 

Unii vecini credeau că sunt pescari

"Săpase mai multe gropi. Nu erau toate la un loc. Erau... aşa. Şi erau în curte acolo, după casă, la gârlă. Eu am înţeles că ştiau mulţi cine este şi au venit să cumpere aici", mărturiseşte un vecin. "Ştiam că se ocupă cu pescuitul, că sunt pescari. Aşa mi-a zis când am vorbit o dată cu el aici, la lac. Mi-am luat aici ca să pescuiesc. Credeam că din pescuit trăieşte", spune un altul.

Gruparea, formată din trei indivizi, avea inclusiv o barcă în curte. Nu e exclus să fi folosit ambarcaţiunea pentru a transporta cocaina de pe un mal pe altul ori pentru a scăpa de poliţişti. Drogurile erau aduse din Belgia şi Olanda şi ar fi fost introduse în România prin vestul ţării. Traficanţii alimentau piaţa de cocaină din Bucureşti. Surse din anchetă vorbesc de cluburile din nordul Capitalei sau Centrul Vechi. Stupefiantele ajungeau şi în judeţele Ilfov şi Giurgiu. 

"Operaţiunea din Mihăileşti este un caz grav, care arată amploarea traficului de droguri. Vorbim de cocaină concentrată, care poate fi amestecată şi dintr-un kilogram se pot face trei. Practic, avem undeva peste 40 de kilograme care pot fi vândute cu 100 de euro gramul şi avem undeva peste 4 milioane de euro", a declarat Cătălin Ţone, expert antidrog.

Cei trei invizi au fost arestaţi. Fenomenul consumului de droguri a explodat în România, potrivit unei statistici de anul trecut. Sunt în jur de un milion de persoane care au consumat "cel puţin o dată în viaţă" droguri. Dosarele DIICOT cu trafic de droguri s-au triplat în ultimii 10 ani, iar tinerii consumă încă din gimnaziu, de la 11 ani. 

Bogdan Dinu Like

Zilnic am ocazia să văd ceva nou, să cunosc persoane și să aflu noi perspective. În fiecare zi am ocazia să caut răspunsurile la întrebările pe care, în anumite momente, și le pune o țară întreagă. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Trei traficanţi din Giurgiu au îngropat 14 kilograme de cocaină în grădina casei. Îşi convinseseră vecinii că sunt pescari