Antena Meniu Search
x

Un tren cu 60 de călători a deraiat în Bistrița-Năsăud

Întreg sistemul feroviar este în pericol de deraiere! Iar călătoria cu trenul se poate transforma oricând într-o tragedie. Liniile CFR lăsate în paragină şi garniturile vechi pot fi capcane mortale. Aseară, un tren de pasageri a deraiat în judeţul Bistriţa-Năsăud.

de Redactia Observator

la 09.03.2019, 10:25

Vezi și

Întreg sistemul feroviar este în pericol de deraiere! Iar călătoria cu trenul se poate transforma oricând într-o tragedie. Liniile CFR lăsate în paragină şi garniturile vechi pot fi capcane mortale. Aseară, un tren de pasageri a deraiat în judeţul Bistriţa-Năsăud. Este al patrulea incident feroviar petrecut în mai puţin de două săptămâni. S-a produs fix pe o trecere de cale ferată şi a blocat şi traficul rutier. Doar o minune a făcut ca nimeni să nu fie rănit grav. Însă oamenii din tren au ajuns cu întârziere la destinaţii.

Trenul cu 60 de călători pornise din Sighetu Marmaţiei. A mers până în localitatea Coşbuc, din Bistriţa-Năsăud. Aici, unul dintre vagoane a sărit, brusc, de pe şine, din cauza unui boghiu defect.

Garnitura s-a oprit la 600 de metri distanţă de locul accidentului şi a blocat o trecere la nivel cu calea ferată. Era ora 21. Angajaţii CFR au cerut imediat ajutor la 112.

Pasagerii au fost scoşi teferi din vagoane. Un singur om a suferit un atac de panică. În acest timp, şoferii care circulau pe Drumul Naţional 17C nu au mai putut înainta.

Trecerea de cale ferată a fost eliberată după două ore. Atunci a fost reluat şi traficul rutier.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Călătorii au fost preluaţi de un autobuz. Cei care voiau să ajungă la Bucureşti au luat trenul din Gara Beclean, în vreme ce alţii au urcat din Gara Salva într-o garnitură cu destinaţia Timişoara. Toţi, însă, vor ajunge cu întârziere.

Alte trei trenuri au deraiat în mai puţin de două săptămâni. Unul în staţia Săvârşin din Arad, altul - în Braşov, iar al treilea în depoul din Bucureşti. Nemulţumit de modul în care şeful CFR Călători a gestionat situaţia, ministrul Transporturilor i-a cerut demisia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Un tren cu 60 de călători a deraiat în Bistrița-Năsăud