Antena Meniu Search
x

Tren de călători, blocat pe ruta Cluj-Napoca - Bucureşti Nord, în judeţul Braşov. O altă garnitură feroviară s-a defectat pe traseu

Trenul de călători IC 12532, plecat duminică dimineaţă din Cluj Napoca şi care trebuia să ajungă la ora 16:52 în gara Bucureşti Nord, a staţionat, începând cu ora 15:30, în judeţul Braşov, din cauza unei defecţiuni apărute la o altă garnitură feroviară. Ulterior, CFR Călători a anunţat că trenul va ajunge la destinație cu o întârziere de 200 de minute.

de Redactia Observator

la 24.09.2023, 18:51

Tren de călători, blocat în judeţul Braşov
Tren de călători, blocat în judeţul Braşov - Shutterstock (scop ilustrativ)

Un tren de călători, IC 12532, care circula pe ruta Cluj-Napoca - București, a fost oprit temporar între Timișu de Sus și Predeal din cauza trenului R 3028 care avea pantograful defect pe firul II. Conform CFR Călători, trenul IC 12532, care circula pe ruta Cluj-Napoca - București, a fost resînscris în circulație la ora 18.18. Trenul va ajunge la destinație cu o întârziere de 200 min, întârziere acumulată pe perioada staționării, până operatorul CFR Călători a trimis locomotivă de ajutor.

Trenul de călători, blocat între Timișu de Sus și Predeal

”IC 12532 este oprit temporar în linie curentă, din cauza trenului R 3028 care are pantograful defect pe firul II, între Timişu de Sus şi Predeal. IC 12532 va fi retras în Timişu de Sus, cu o locomotivă de ajutor, care vine de la Braşov, şi va fi reînscris în circulaţie pe firul I. Pe firul II se intervine în continuare cu drezina pentru repararea pantografului trenului R 3028 şi repunerea sub tensiune”, au informat oficialii CFR Infrastructură.

Conform acestora, trenul plecat duminică dimineaţă din Cluj Napoca staţionează începând cu ora 15:30 şi va fi reînscris în circulaţie „după ce ajunge la el locomotiva de ajutor”. Conform mersului trenurilor, garnitura feroviară a plecat la ora 8:10 din Cluj Napoca şi trebuia să ajungă în staţia de destinaţie la ora 16:52. 

Pe acelaşi subiect

Trenurile afectate de incident

Ca urmare a unor probleme apărute la conexiunea dintre pantograful locomotivei trenului R 3028 și linia de contact, circulația se realizează pe un singur fir, fiind afectată circulația următoarelor trenuri:

  • IC 12532 Cluj Napoca – București Nord staționează în Timișu de Sus
  • R 3028 Brașov – București Nord staționează între Predeal și Timișu de Sus.

În jurul orei 17, echipele de intervenție se află la fața locului pentru restabilirea circulației. CFR Călători a pus la dispoziția managerului de infrastructură – CFR SA locomotive diesel. Este posibil să se înregistreze și alte întârzieri în circulația trenurilor de călători care străbat această zonă.

Cauzele care au generat acest deranjament vor fi stabilite de o comisie de cercetare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Tren de călători, blocat pe ruta Cluj-Napoca - Bucureşti Nord, în judeţul Braşov. O altă garnitură feroviară s-a defectat pe traseu