Antena Meniu Search
x

Trenuri blocate în câmp și avioane înghețate. CFR a strâns 2.500 de minute întârziere

Traficul pe căile ferate şi aeriene a fost dat peste cap, după episodul de ploaie înghețată. Câteva curse de pe Otopeni au fost anulate, iar pasagerii au aflat că aeronavele lor rămân la sol. Şi călătoria cu trenul s-a transformat într-o experienţă de coşmar. 

Vezi și

Traficul pe căile ferate şi aeriene a fost dat peste cap, după episodul de ploaie înghețată. Câteva curse de pe Otopeni au fost anulate, iar pasagerii au aflat că aeronavele lor rămân la sol. Şi călătoria cu trenul s-a transformat într-o experienţă de coşmar. Din cauza penelor dese de curent, trenurile au rămas blocate pe câmp sau în staţii intermediare. CFR a strâns în câteva ore întârzieri de peste 2.500 de minute, adică aproape două zile. Iar călătorii au stat în vagoane în beznă şi frig.

Trenul care a plecat din Bucureşti spre Suceava s-a împotmolit de mai multe ori pe traseu. S-a oprit şi în câmp. Vagoanele blocate pe şine au rămas fără curent şi căldura. Garnitura a ajuns în gara din Suceava cu o întârziere de şase ore.

În câmp, în judeţul Mehedinţi de această dată, a rămas şi trenul care circula din Timişoara spre Bucureşti, după ce un copac căzut a rupt un cablu electric.

Probleme au fost şi pe ruta Bucureşti - Lehliu, din cauza cablurilor de alimentare îngheţate. Angajaţii CFR au intervenit cu drezine speciale pentru a îndepărta gheaţa formată.

Ploaia îngheţată care a căzut fără încetare s-a depus şi pe avioanele de pe Aeroportul Henri Coandă. A fost un calvar pentru pasageri, care au stat ore întregi în aeronave.

Şase curse au fost anulate ieri. Călătorii dintr-un avion cu destinaţia Timişoara au fost urcaţi şi coborâţi din aeronavă de mai multe ori.

Poleiul a închis pentru ore întregi şi porţiuni din Autostrada Soarelui sau Autostrada Bucureşti-Ploieşti.

Aproape 500 de utilaje au acţionat aici şi pe drumurile naţionale. În multe cazuri, a fost o misiune imposibilă, pentru că ploaia îngheţa instant pe şosea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Trenuri blocate în câmp și avioane înghețate. CFR a strâns 2.500 de minute întârziere