Antena Meniu Search
x

Două trenuri au deraiat în Arad și Brașov. Director CFR: ”Nu s-a întâmplat nimic deosebit”

S-a dat alarma, din nou, pe căile ferate române. Două trenuri pline cu oameni au deraiat în doar câteva ore, în Arad şi Braşov. În ambele cazuri, locomotivele au sărit de pe şine şi, din fericire, niciun călător nu a fost rănit.

Sonia Simionov
de Sonia Simionov

la 02.03.2019, 21:13

Vezi și

S-a dat alarma, din nou, pe căile ferate române. Două trenuri pline cu oameni au deraiat în doar câteva ore, în Arad şi Braşov. În ambele cazuri, locomotivele au sărit de pe şine şi, din fericire, niciun călător nu a fost rănit. Sunt accidente care se tot repetă şi care demonstrează că suntem la doar un pas de catastrofă. Totuşi, autorităţile nu par îngrijorate. Când i-am cerut explicaţii, directorul CFR Călători ne-a reproşat că l-am trezit din somn.

Aproape 30 de călători erau în trenul care plecase de la Braşov şi trebuia să ajungă la Budapesta. Puţin după ora 12, chiar la ieşirea din staţia Săvârşin, roata din faţă a locomotivei a sărit de pe şine.

Cele două vagoane pline cu oameni ar fi putut să se răstoarne, dar garnitura nu apucase să prindă viteză.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Călătorii au fost preluaţi de un autocar până la Arad. La fel şi pasagerii unui alt tren care, din cauza accidentului, n-a mai putut înainta pe calea ferată. Circulaţia feroviară a fost blocată aproape toată ziua.

Cu patru ore înainte, un alt accident feroviar mobiliza salvatorii din Braşov. Trenul cu destinaţia Mediaş a deraiat aproape de staţia Racoş. Doar şase călători erau în vagoane.

”M-ați trezit efectiv din somn”

Nici în acest caz, autorităţile nu îşi pot explica ce s-a întâmplat. Iată ce reacţie a avut directorul CFR Călători când i-am cerut explicaţii.

(Leon Bărbulescu, director CFR Călători): Eu vă pot spune că nu au fost evenimente deosebite, na. Călătorii au fost în regulă, deci nu s-a întâmplat nimic deosebit. Noi ne facem treaba aşa cum trebuie şi să fie bine...

(Reporter): Să nu fie rău...

(Leon Bărbulescu, director CFR Călători): Da, să nu fie rău. Iertaţi-mă, chiar dormeam şi m-aţi trezit efectiv din somn.

O reacţie revoltătoare, mai ales că România trece aproape lunar pe lângă catastrofă.

Căile ferate sunt o bombă cu ceas. În decembrie, în judeţul Hunedoara, avea loc unul dintre cele mai grave accidente feroviare din ultimii ani. A fost activat planul roşu de intervenţie, după ce o garnitură în care erau 120 de călători a ajuns pe câmp. O femeie a fost grav rănită.

Garnitura trecuse cu viteză peste şina întreruptă pe o distanţă de aproape jumătate de metru. Şi atunci, am arătat cum, pe majoritatea tronsoanelor din ţară, şuruburile se desprind din traverse.

Despre dezastrul de pe calea ferată am vorbit şi anul trecut, în campania "Avem o ţară frumoasă, cum ajungem la ea?" Şi atunci, reprezentanţii din transporturi nu au avut nici răspunsuri, nici soluţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Două trenuri au deraiat în Arad și Brașov. Director CFR: ”Nu s-a întâmplat nimic deosebit”