Antena Meniu Search
x

Video "Tresărea şi zicea mă înţeapă, inima mă strânge". Coşmarul trăit de femeia trimisă acasă cu tratament pentru răceală, deşi suferise un infarct

Acuzaţii grave la adresa medicilor de la spitalul din Slobozia. Un bărbat susţine că doctorii i-au trimis soţia acasă cu tratament pentru răceală, deşi femeia suferise un infarct. După 10 zile în care a continuat să se simtă rău, pacienta a ajuns în stare critică la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Doctorii de aici au constat că avusese un infarct vechi şi că nu se mai poate face mare lucru. 

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 09.02.2024, 09:51

Vezi și

Cu lacrimi în ochi, George, povesteşte coşmarul prin care a trecut familia lui. 

George Batag, soţ victimă: Din cauza unei neglijenţe să moară cineva...Lua tratament pentru răceală...Aşa merge în România, dacă dai ceva bani, le bagi în buzunar, se uită altfel. Dacă ar fi dat bani la o asistentă...imediat se ocupa.

Bărbatul spune că a sunat la salvare după ce soţia lui s-a plâns de dureri mari de cap şi că îi amoreţesc  braţele şi picioarele.

Cosmina Balint, reporter Observator: Medicul din ambulanță ar fi decis că femeia trebuie să ajungă cât mai repede la spital, pentru că prezenta semnele unui infarct. Şi asa s-a şi întâmplat, numai că la spitalul din Slobozia situația nu a fost tratată cu prioritate. Femeia ar fi fost lăsată să aştepte pe hol mai bine de o oră pentru ca apoi să primească ingrijiri medicale şi tratament pentru pneumonie.

Pe acelaşi subiect

George Batag, soţ victimă: Nu i-a interesat. Pur şi simplu nu au băgat actele în seamă, ce scrie pe acte. Ocupă-te puţin de omul ăla, posibil să moară în 10 minute.

Cu infarct, tratată de o răceală

Mai mult, serviciul de Ambulanţă spune că medicul de gardă a fost anunţat de starea femeii până să ajungă la spital: Acuza dureri de cap, dureri osoase, dureri musculare generalizate. Bănuiesc că un ekg făcut la UPU, dacă ar fi fost ceva modificări, ar fi arătat.  

Femeia a luat tratamentul pentru răceală în speranţa că îşi va reveni rapid. Starea ei de sănătate, însă se înrăutăţea. 

George Batag, soţ victimă: Ne-am hotărât să mergem la Floreasca să vedem ce se întâmplă. Mi-au spus că a făcut infarct şi că următoarele 24 de ore sunt critice. Eu stăteam lângă ea, adormea puţin, tresărea, amorţeli şi zicea nu mai pot mă doare capul, mă înţeapă, inima mă strânge.

 Cosmina Balint, reporter Observator: Pacienta a ajuns la spitalul Floreasca din Capitală cu dureri în piept pe care le acuza de 10 zile. Medicii au internat-o de urgență şi au stabilit că femeia făcuse infarct în urmă cu cel puțin 7 zile.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii: Lucrul acesta ar trebui sesizat Colegiului Medicilor, din Ialomița, se pot și autosesiză sau familia persoanei respective face o astfel de sesizare și sigur că și noi prin inspeciţa sanitară. Colegiul medicilor este suveran.

George Batag va depune plângere la poliţie

În schimb, cei din Colegiul Medicilor spun că spitalul nu se află în grija lor şi că nu au ce să facă.

Nicolae Burunov, secretar Colegiul Medicilor Ialomiţa: Spitalul nu e subordonat colegiului. La noi ajung cazurile de la parchet, din alte părţi, nu de la spital. Sunt comisii care se ocupă de cercetare. 

Conducerea spitalului din Slobozia nu a comentat până acum acest caz. Urmează ca femeia să ajungă la un alt control la Spitalul Floreasca, iar medicii vor să vadă dacă zona afectată de infarct poate fi salvată. Soţul pacientei ne-a semnalat cazul pe Fii Observator, şi spune că va depune şi o plângere la poliţie. Aşadar, te invităm să Fii Observator şi să ne trimiţi informaţii, poze sau imagini video care pot deveni o ştire folosind aplicaţia Observatornews sau pe whatsapp la numărul 0722.699.800, iar noi vom prezenta cazul tău la Observator şi pe observatornews.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "Tresărea şi zicea mă înţeapă, inima mă strânge". Coşmarul trăit de femeia trimisă acasă cu tratament pentru răceală, deşi suferise un infarct