Antena Meniu Search
x

Când vom avea un nou GUVERN. Ministrul Justiţiei, PRIMELE DECLARAŢII după moţiunea de cenzură

Ministrul demisionar al Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că va asigura interimatul până în ultimul minut de mandat, mandat ce va înceta la momentul decretului de încetare a funcţiei şi de numire a altui ministru.

Ministrul demisionar al Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că va asigura interimatul până în ultimul minut de mandat, mandat ce va înceta la momentul decretului de încetare a funcţiei şi de numire a altui ministru.

Toader este convins că până pe 30 iunie, România va avea un nou Guvern, însă a evitat să spună dacă îşi doreşte să fie ministru şi în viitorul Executiv.

"Voi asigura interimatul până în ultimul minut de mandat. Este un art 6 din Legea 90 care prevede că demisia devine irevocabilă la 15 zile de la momentul depunerii la Guvern. 

Asta înseamnă că dacă mi-am depus demisia pe 15 iunie, devine irevocabilă pe 30 iunie. După această dată, eu nu îmi mai pot retrage demisia.

Mandatul încetează la momentul decretului de încetare a funcţiei şi de numire a altui ministru", a spus ministrul, care a precizat că nu există nicio întârziere la legile Justiţiei.

"Am deplina convingere că până pe 30 iunie vom avea un nou Guvern", a conchis Tudorel Toader.

Ministrul demisionar al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat ieri că membrii cabinetului Grindeanu îşi vor retrage demisiile depuse anterior pentru a asigura funcţionarea Guvernului până la momentul în care un nou cabinet va fi instalat.

”Cred că o să ne retragem toţi demisiile ca să poată fi funcţională activitatea ministerelor până în momentul în care va fi învestit viitorul guvern, să asigurăm conducerea ministerelor ca interimari. Eu mi-am delegat atribuţiile către un secretar de stat, dar alţi colegi ai mei nu au apucată să le delege sau nu au avut posibilitatea să o facă pentru că Ministerul Dezvoltării Regionale, de exemplu, a fost totalmente destructurat în aceste zile pentru că, după demisia lui Sevil Shhaideh au fost demişi în bloc toţi secretarii de stat, secretarii generali şi secretarii generali adjuncţi. Pe 1 iulie trebuie închise nişte condiţionalităţi pe fonduri europene şi nu mai are nimeni drept de semnătură şi atunci va trebui ca doamna Shhaideh să se întoarcă la serviciu”, a spus Lia Olguţa Vasilescu.

Ea a precizat că inclusiv demisiile lui Sevil Shhaideh şi Carmen Dan pot fi retrase întrucât preşedintele nu a emis decretele de revocare din funcţie. ”Până acum demisiile noastre nu au devenit operaţionale pentru că ar fi trebuit ca preşedintele să emită un decret, ceea ce nu s-a întâmplat nici măcar în cazul celor două doamne pentru care au fost trimise la Cotroceni demisiile lor”, a conchis Vasilescu.

Ce mai puteţi citi pe OBSERVATOR.TV:

Familie de ROMÂNI, distrusă într-un ACCIDENT ORIBIL în Italia. Mama a MURIT PE LOC, soţul şi cei doi copii ai lor sunt ÎN STARE GRAVĂ (IMAGINI ŞOCANTE)

Cine este VIITORUL PREMIER! Lia Olguţa Vasilescu a făcut ANUNŢUL în urmă cu puţin timp

ANUNŢ IMPORTANT pentru toţi angajaţii din România! Modificări de ULTIMĂ ORĂ anunţate de Olguţa Vasilescu​

Victor Ponta s-a DEZLĂNŢUIT în miez de noapte! Ce GEST a făcut fostul premier, la câteva ore după ÎNFRÂNGEREA din Parlament

Deputat AMENINŢAT CU MOARTEA, înainte de moţiune: Copiii tăi nu își vor mai vedea părinţii!

Transfăgărăşanul riscă să fie ÎNCHIS. Stâncă de 1.000 de tone desprinsă din versant!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Evenimente » Când vom avea un nou GUVERN. Ministrul Justiţiei, PRIMELE DECLARAŢII după moţiunea de cenzură