Antena Meniu Search
x

Un turist din Bucovina a murit după ce a dezinfectat în exces camera închiriată, de teama coronavirusului

Un bărbat de 60 de ani, turist în Bucovina, a murit intoxicat, după ce a dezinfectat camera în care s-a cazat. Şi soţia lui a ajuns în stare gravă la spital, dar este acum în stare stabilă. Turiştii au folosit în exces substanţe pe bază de clor şi nu au aerisit camera. Un pericol despre care vorbesc şi medicii. Dacă nu sunt folosiţi corect, dezinfectanţii pot face mai mult rău decât bine.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 19.06.2020, 22:27

Vezi și
  • Turistul mort avea 60 de ani.
  • Soția turistului a ajuns și ea în stare gravă la spital.

Cei doi turişti veniseră din Bacău să petreacă o săptămână de vacanţă în Bucovina, la doar câţiva kilometri de Câmpulung Moldovenesc. Au căutat pe internet un loc ferit de aglomeraţie şi aşa au ajuns în Moldova Suliţa, la o casă de vacanţă pe care un localnic o închiria în scop turistic. 

Imediat după ce au primit cheile casei, cei doi au mers la respectiva locuință și au început să dezinfecteze totul, temându-se de infecție cu noul coronavirus.

Potrivit anchetatorilor, ar fi combinat mai multe substanțe. De altfel, în încăperea în care cei doi au dormit au fost găsite două recipiente neacoperite în care erau apă și substanțe dezinfectante.

Peste noapte, amândoi au început să se simtă rău. Iar dimineaţă, bărbatul de 60 de ani a sunat la 112. Medicilor le-a spus că li s-a făcut rău după ce au luat cina pe care şi-au gătit-o singuri. 

Credeau că au toxiinfecţie alimentară şi chiar au băut mai multe pahare de lapte, în speranţa că-şi vor reveni. Starea lor s-a înrăutăţit însă şi au fost duşi de urgenţă la spial, unde bărbatul a şi murit. 

Adrian Concinschi, manager Spitalul Câmpulung Moldovenesc: Nu prezentau simptome respiratorii. Vărsături şi mai ales diaree. El a făcut stop cardiac. S-au încercat măsuri de resuscitare, fără răspuns.

În camera în care cei doi soţi au fost cazaţi, poliţiştii au găsit un prim indiciu care le-a dat de gândit. 

Ionuț Iepureanu, Inspectoratul de Poliție Județean Iași: Au igienizat locuinţa, spălând duşumeaua cu substanţe de igienizare. Ulterior, însă, ligheanul în care se afla acea substanţă şi celălalt recipient nu au mai fost scoase din locuinţă. Au rămas chiar în acea cameră.

Analizele medico-legale au arătat că bărbatul a murit intoxicat cu substanţe periculoase. Cel mai probabil, din cauza dezinfectanţilor pe care i-a folosit. În plus, suferea de hepatită, ceea ce i-ar fi putut agrava starea. Medicii trag un semnal de alarmă. 

Diana Cimpoeșu, medic șef Unitatea de Primiri Urgențe SMURD Iași: Dacă se folosesc în concentrații inadecvate, acestea pot fi dăunătoare. Sunt substanțe care se pot inhala și avea efecte nocive asupra aparatului respirator, circulator. Ceea ce este important este aerisirea, aerisirea încăperilor.

În plus, medicii ne spun să fim foarte atenţi la etichete. Multe substanţe dezinfectante pe bază de clor sau alcool de peste 80 la sută trebuie diluate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Evenimente » Un turist din Bucovina a murit după ce a dezinfectat în exces camera închiriată, de teama coronavirusului