Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Turist rătăcit și o cățelușă pierdută, salvaţi de jandarmii montani din zona Parcului Buila, în Vâlcea

Operațiune de salvare montană desfășurată marți seara în Parcul Buila, județul Vâlcea, cu deznodământ neașteptat. Jandarmii au salvat nu doar un turist rătăcit, ci și o cățelușă pierdută.

de Redactia Observator

la 25.09.2024 , 15:34

Turist rătăcit și o cățelușă pierdută, salvaţi de jandarmii montani Turist rătăcit și o cățelușă pierdută, salvaţi de jandarmii montani din zona Parcului Buila, în Vâlcea - ISU

Jandarmii montani din cadrul Jandarmeriei Vâlcea au primit un apel de urgență la numărul 112 la ora 19.25. Un bărbat anunța că s-a rătăcit pe un traseu montan în zona Parcului Buila și avea nevoie urgentă de ajutor.

Doi jandarmi, Dorel și George, au fost trimiși imediat în misiune. Ei au stabilit contactul cu turistul rătăcit, care le-a comunicat că se află pe marginea unei prăpăstii și îi este teamă să mai înainteze din cauza frigului și a întunericului. Jandarmii l-au sfătuit să se adăpostească lângă o stâncă până la sosirea lor.

Misiune de salvare cu final neașteptat

Articolul continuă după reclamă

Drumul parcurs de jandarmi până la locul unde se afla bărbatul a durat două ore și 40 de minute, pe un traseu periculos, mai ales pe întuneric. Între timp, lângă turistul rătăcit a apărut, aparent de nicăieri, o cățelușă, la rândul ei pierdută. Animalul s-a așezat liniștit lângă bărbat și a rămas acolo până la sosirea jandarmilor.

După ce s-au asigurat că turistul este în afara oricărui pericol, jandarmii au coborât împreună cu el și cu cățelușa până la Mănăstirea Pahomie, unde bărbatul își lăsase mașina. Odată ce l-au lăsat în siguranță pe turist, jandarmii s-au pregătit să se întoarcă la postul montan.

Surpriza a venit în momentul în care au deschis ușa mașinii de serviciu: cățelușa a sărit direct pe scaunul din față, refuzând să mai coboare. Intuind că „acasă" pentru ea era în altă parte, jandarmii au decis să o ia cu ei, potrivit Mediafax. După câțiva kilometri, la Mănăstirea Iezer, echipajul a oprit pentru a testa reacția animalului. În momentul în care au deschis ușa mașinii, cățelușa a sărit imediat jos și s-a îndreptat spre mănăstire, indicând că își regăsise casa.

Era miezul nopții când jandarmii și-au continuat drumul, mulțumiți că au salvat două suflete. Drept mulțumire, cățelușa a lăsat pe scaunul din dreapta firimituri din biscuiții oferiți de salvatorii ei.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Cheltuiţi mai mult din bugetul familiei pentru produsele pentru copii decât pentru alte articole esenţiale?
Observator » Evenimente » Turist rătăcit și o cățelușă pierdută, salvaţi de jandarmii montani din zona Parcului Buila, în Vâlcea