Antena Meniu Search
x

Turist străin mort în Munţii Făgăraş, după ce a fost prins de o avalanşă

Un turist străin a murit, prins de o avalanşă în Munţii Făgăraş. Alţi doi oameni, care erau cu el, au fost grav răniţi. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 06.03.2020, 22:01

Vezi și
  • Un turist străin a murit în Munţii Făgăraş, după ce a fost prins de o avalanşă
  • Alţi doi turişti din acelaşi grup au fost răniţi

Un turist străin a murit, prins de o avalanşă în Munţii Făgăraş. Alţi doi oameni, care erau cu el, au fost grav răniţi. 

O avalanşă s-a produs în această dimineaţă, în Munţii Făgăraş, zona Șerbota, fiind surprinse mai multe persoane. Majoritatea victimelor au avut șansă fiind surprinse "la suprafață" şi prezintă doar afecțiuni medicale, dar, din păcate, există şi o persoana decedată.

Grupul de turiști este numeros, din primele informații fiind vorba de 11 persoane.

Intervin pe cale terestră salvamontiștii sibieni și pe cale aero un elicopter.

Avertismentul de risc de avalanșă este de gradul 3, pe o scală de la 1 la 5, a fost emis în comunicatul de aseară al Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Alerta a fost dată la ora 13, când turiştii străini au sunat la 112 şi au anunţat că trei persoane din grupul lor au fost surprinse de o avalanşă în zona cunoscută sub denumirea de Muchia Şerbota. 

Niciunul dintre ei nu a fost îngropat sub zăpadă, însă au fost rostogoliţi de stratul de omăt desprins de pe versant. Din păcate, unul dintre turişti a decedat în timp ce alţi doi sunt  răniţi uşor, fără a avea răni care să le pună viaţa în pericol. Turiştii au fost recuperaţi de pe munte cu un elicopter SMURD, iar la faţa locului au ajuns şi salvamontiştii sibieni.

În acest moment în Munţii Făgăraş există un risc privind producerea de avalanşe de gradul 3 pe o scală de la 1 la 5. Acest risc este considerat unul periculos, de aceea salvamontiştii îi roagă pe turişti să nu efectueze ascensiuni pe traseele turistice superioare cabanelor din zona de nord a Munţilor Făgăraş.

Schiorii trebuie să fie dotaţi cu echipament indiviudal de salvare din avalanşă. Asta înseamnă să aibă la ei sonda de avalanşă, lopată de zăpadă, dispozitiv electronic de semnalizare şi căutare în avalanşă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Turist străin mort în Munţii Făgăraş, după ce a fost prins de o avalanşă