Turişti dispăruţi pe munte, după ce au fost surprinşi de viscol. Salvamont intervine de urgenţă

Publicat: 24.09.2018, 21:39.
Actualizat: 24.09.2018, 22:25

Misiune dramatică a salvamontiştilor în zona Bâlea Lac. Doi turişti sunt dispăruţi pe munte, după ce au fost surprinşi de viscol, iar starea lor este critică.

Intervenţia a salvamontiştilor în căutarea unor turişti dispăruţi pe munte la Bâlea Lac

Turişti dispăruţi pe munte, după ce au fost surprinşi de viscol în zona Bâlea Lac

Salvamont România - Dispeceratul National Salvamont/ Foto cu caracter ilustrativ

Misiune dramatică a salvamontiştilor în zona Bâlea Lac. Doi turişti sunt dispăruţi pe munte, după ce au fost surprinşi de viscol, iar starea lor este critică.

Adrian David, şeful Salvamont Sibiu, a declarat în cazul celor doi turişti dispăruţi pe munte că patrula Salvamont din Bâlea intervine, luni seară, pentru salvarea a lor, victimele fiind aflate în zona de creastă, în apropiere de lacul Bâlea.

Turiştii dispăruţi prezintă hipotermie şi sunt epuizaţi, starea lor fiind critică, potrivit News.ro.

Citește și:

"Au fost alertaţi şi colegii de la Salvamont Argeş şi jandarmii montani. Condiţiile meteo sunt extrem de dure. Pentru asigurarea asistenţei medicale de urgenţă este alertat şi un echipaj medical", a declarat Adrian David.

Încă de luni după-amiază, au început ninsorile la munte. La Bâlea Lac, s-a înregistrat prima ninsoare din această toamnă. Potrivit Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, în cursul nopţii lapoviţa şi ninsoarea vor fi chiar mai abundente, temperatura urmând să scadă la minus 7 grade Celsius.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.