Antena Meniu Search
x

Turişti dispăruţi pe munte, după ce au fost surprinşi de viscol. Salvamont intervine de urgenţă

Misiune dramatică a salvamontiştilor în zona Bâlea Lac. Doi turişti sunt dispăruţi pe munte, după ce au fost surprinşi de viscol, iar starea lor este critică.

Intervenţia a salvamontiştilor în căutarea unor turişti dispăruţi pe munte la Bâlea Lac
Turişti dispăruţi pe munte, după ce au fost surprinşi de viscol în zona Bâlea Lac - Salvamont România - Dispeceratul National Salvamont/ Foto cu caracter ilustrativ

Misiune dramatică a salvamontiştilor în zona Bâlea Lac. Doi turişti sunt dispăruţi pe munte, după ce au fost surprinşi de viscol, iar starea lor este critică.

Adrian David, şeful Salvamont Sibiu, a declarat în cazul celor doi turişti dispăruţi pe munte că patrula Salvamont din Bâlea intervine, luni seară, pentru salvarea a lor, victimele fiind aflate în zona de creastă, în apropiere de lacul Bâlea.

Turiştii dispăruţi prezintă hipotermie şi sunt epuizaţi, starea lor fiind critică, potrivit News.ro.

"Au fost alertaţi şi colegii de la Salvamont Argeş şi jandarmii montani. Condiţiile meteo sunt extrem de dure. Pentru asigurarea asistenţei medicale de urgenţă este alertat şi un echipaj medical", a declarat Adrian David.

Încă de luni după-amiază, au început ninsorile la munte. La Bâlea Lac, s-a înregistrat prima ninsoare din această toamnă. Potrivit Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, în cursul nopţii lapoviţa şi ninsoarea vor fi chiar mai abundente, temperatura urmând să scadă la minus 7 grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Turişti dispăruţi pe munte, după ce au fost surprinşi de viscol. Salvamont intervine de urgenţă