Antena Meniu Search
x

Avertisment pentru turiştii de la Eforie Nord: ţărmul se modifică după fiecare furtună

Turiștii își negociază viața cu salvamarii. Valurile mării au scos azi la ţărm trupul fără viaţă al unui adolescent.

Vezi și

Turiștii își negociază viața cu salvamarii. Valurile mării au scos azi la ţărm trupul fără viaţă al unui adolescent.

Adolescentul a fost găsit în zori, pe plaja din Eforie Nord. 12 turişti şi-au pierde viaţa la mare, în acest sezon. 

Gelu Vătămănescu, şeful salvamarilor Eforie:

Lupta este colosală, pentru că marea majoritate a turiştilor nici nu înţeleg semnificaţia steagurilor. Sunt unii care cred că nu ştiu nici geamandura ce rol are.

Astăzi a fost arborat steagul roşu, în Eforie. Teoretic, turiştii nu aveau voie să intre în apă. Practic, valurile i-au atras parcă şi mai mult să intre în mare. Nici măcar bunicii n-au conştientizat în ce pericol îşi pun nepoţii. Un tată se distra văzând cum fiica lui, înfăşurată cu un colac, pluteşte pe valurile mari. A fost nevoie ca salvamarul să-i explice că nu are ce căuta în apă. Sunt doar câteva scene care au loc zi de zi.

Gelu Vătămănescu, şeful salvamarilor Eforie

Ieri am scos un copil, de exemplu, din apă, am fost la părinţii lui care erau la marginea plajei, nu erau nici măcar atenţi la copil şi m-au întrebat dacă copilul era la apă adâncă. Dacă era la apă adâncă i-l aducea poliţia, i-l aducea împachetat.

30 de salvamari păzesc turiştii la Eforie. Au de acoperit trei kilometri de plajă, din cele şapte foişoare de observaţie. Cu mii de oameni pe plajă, este greu de observat tot. 

Anul trecut, din 53 de înecuri la mare, 22 s-au petrecut în Eforie Nord. 

Salvamarii spun că ar trebui să fie de două ori mai mulţi, însă primarul staţiunii crede că responsabilitatea numărului mare de înecuri o au turiştii.

Robert Șerban, primar Eforie:

Nu cred că ar mai fi nevoie să fie angajaţi alţi salvamari. În primul rând, turiştii trebuie să respecte indicaţiile salvamarilor, steagul roşu.

Specialiştii spun că ţărmul de la Eforie Nord se modifică după fiecare furtună şi nimeni nu ştie unde pot apărea noi gropi periculoase.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Avertisment pentru turiştii de la Eforie Nord: ţărmul se modifică după fiecare furtună