Antena Meniu Search
x

Video O pacientă cu o boală gravă, pozitivată în spital, a murit după ce a fost plimbată prin 4 unități medicale. Fiul ei vrea ca vinovații să plătească

Povestea domnului Moga de la Reșița pare a se repeta la infinit. Mesaje după mesaje venite pe [email protected] dezvăluie situații halucinante, cum este povestea unei femei din Brașov, internată pentru o boală gravă, pozitivată în spital, netratată nici pentru boala ei nici pentru Covid și găsită moartă de familie după ce a fost mutată în patru spitale.

de Redactia Observator

la 06.12.2020, 20:21

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

 Fiul pacientei: "Mi-am încredinţat mama unor oameni care sperăm să aibă grijă de ea şi să o stabilizeze şi şansele devin din ce în ce mai mari să o iau de acolo într-un sac negru".

La ora la care ne spunea asta, Constantin Păun știa că mama lui trăiește. Peste câteva ore avea să afle că mama lui a murit. Era deznodământul cumplit și nedrept al unui calvar început acum două săptămâni.

Fiul pacientei: "Am nevoie să o iau pe mama înapoi. Cum o iau pe mama înapoi? Cum? Îmi pare rău dar nu mai pot să vorbesc. Au găsit-o moartă în salon la două şi jumătate. I-am întrebat cum s-a întâmplat. "Păi nu ştim, am găsit-o moartă. Avea mască pe faţă dar am găsit-o moartă". Ei doar sunt paznicii oamenilor trimişi acolo să moară. Nu există medic acolo. Nu a văzut-o nimeni. Am înregistrarea cu o asistentă care îmi spune că: "păi noi nu avem medic". Nu a văzut-o nimeni aici. N-a ajutat-o nimeni în condiţiile în care eu am protejat-o 10 luni de zile ca să se infecteze cu COVID într-un spital și de acolo să fie pasată de la unul la altul că mai apoi să ajungă să moară singură într-un salon".

Timp de două săptămâni a fost detectiv. Astăzi știe că mama lui, o femeie de 62 de ani a fost internată cu probleme neurologice pe 24 noiembrie la Spitalul Judeţean Braşov. La scurt timp şi fără să i se spună de ce a fost mutată la Spitalul Astra din Braşov. Unde s-a şi infectat.

Fiul pacientei: "Pe 1 decembrie dimineaţa m-a sunat o domnişoară, s-a recomandat medic rezident, fără nume, să-mi spună că: "ştiţi, mama dumneavoastră este pozitivă". Şi zic: cum aşa? Pentru că a avut test negativ la internare. A zis că au avut un caz de COVID în salon şi "i-au retestat pe toţi şi mama dumneavoastră a ieşit pozitivă. Aşa că nu ştiu ce să fac." Adică m-am străduit 10 luni să o feresc, să o protejez, să îi asigur toate cele necesare ca să nu iasă din curte şi acum s-a pozitivat în spital şi "ne pare rău, asta e"."

Ca-n povestea de la Reșița, femeia a cerut ajutorul familiei. Voia să fie scoasă din spitalul unde nu primea nici medicamente, nici îngrijiri şi nici măcar apă.

Fiul pacientei: "La un moment dat, într-o seară mi-a zis: "mamă, nu mai pot să respir". Adu-mi un miofilin. I-am spus să ceară de la o asistentă. "Păi nu am cui şi am spus deja şi au spus că nu au Miofilin". N-au avut o pastiluţă care costă 40 de bani. Mă sună să-mi spună: "te rog frumos pune-mi un bidon de apă cu dop", pentru sportivi ca să nu dea pe ea când bea, "să am şi eu apă să o ţîn lângă mine în pat că nu are cine să-mi dea apă"."

A fost transferată la Spitalul de Psihiatrie din Braşov, pe motiv că are nevoie de investigaţîi. Pe 4 decembrie, că-ntr-un joc de Monopoly absurd zarurile au mutat-o în primul spital: Spitalul Judeţean.

Fiul pacientei: "La câteva zile, pe 4 decembrie, după ce îi dusesem din nou scutece şi toate cele ca să fie schimbată, tot sunăm şi le rugăm pe asistente "vă rog, i-am pus un încărcător în pachet să-i puneţi telefonul la încărcat". A două zi sun din nou şi aflu că "mama dumneavoastră nu mai este la noi!"."

Calvarul nu se încheiase. Femeia a fost mutată a patra oară, de data asta la un centru rezidenţial.

Fiul pacientei: "La 11 km de spitalul județean a ajuns după 4 ore și jumătate. Doamna de acolo îmi spune, îmi pare rău că nu i-am făcut poze să vedeţi în ce hal a ajuns: într-un maiou, inconştientă, cu un pampers murdar, sedată şi cu o pătură pe ea".

Managerul centrului în care a murit a confirmat starea în care a ajuns.

Florin Guran, managerul Centrului Rezidențial pentru Vârstnici "Maria": "A plecat de la Spitalul Astra cu saturaţie 60. Pacienta la noi stătea cu două concentratoare de oxigen şi avea undeva la 88 saturaţie cu două concentratoare de câte 5 litri fiecare".

În plus, centrul rezidenţial nu avea medicamentele din noul protocol pentru bolnavii de COVID.

Florin Guran, managerul Centrului Rezidențial pentru Vârstnici "Maria": "A avut o tumoare de meninge cerebral cu evoluţie imprevizibilă, neunoscută. Obezitate morbidă, hipertensiune, chist cerebral. Medicamente din protocolul vechi pentru că medicamente din protocolul nou noi încă nu am primit. Nu le avem pentru că unifarm nu ne poate aproviziona. Respectiv remdesivir, favipavir. Suntem cu cereri de peste o lună la Unifarm să ne tirmită. Nu ne-au trimis nici până în ziua de azi".

Fiul vrea ca cineva să plătească pentru moartea mamei lui și a depus suficinete că întreg traseul să fie investigat de către procurori.

Florin Guran: "Sâmbătă, duminică vine dimineaţa sau după-amiază medicul. Nu stă 8 ore.

Reporter: "Dar cât stă?"

Florin Guran: "Cam 3-4 ore."

Fiul pacientei: "Povestea mea, exact aşa cum s-a întâmplat în cazul ăstă, este o copie la indigo, un coşmar care se repetă, după spusele multor altor aparţînători".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » O pacientă cu o boală gravă, pozitivată în spital, a murit după ce a fost plimbată prin 4 unități medicale. Fiul ei vrea ca vinovații să plătească