UIMITOR! Tuneluri secrete sub Marea Neagră vechi de mii de ani
O poveste incredibilă iese la lumină după ce o cronică, scrisă înaintea Primului Război Mondial a fost descoperită. În aceasta este relatată o poveste stranie în care se vorbește despre cum țăranii din Dobrogea foloseau tuneluri subterane de mii de kilometri pe sub Marea Neagră pentru a duce oile în Turcia.
Negoțul cu oi era înfloritor înaintea izbucnirii Primului Război Mondial. Dobrogenii creșteau mii de oi pentru a le duce în Imperiul Otoman și a câștiga bani frumoși.
Ciudat este faptul că exportul nu se realiza nici pe uscat și nici cu vasele, ci prin două tuneluri de dimensiuni impresionante pe sub Marea Neagră.
Astfel, se pare că din sudul Dobrogei actuale și din Cadrilater pornesc două tuneluri subterane care traversează Marea Neagră. Nu se poate spune cu exactitate cine a construit aceste două tuneluri și nici motivul pentru care ele traversează prin subteran Marea Neagră.
Conform relatării dintr-o cronică de peste 100 de ani, din sudul Dobrogei actuale și din Cadrilater pornesc două tuneluri subterane care traversează Marea Neagră.
- Cinci dintre agresorii care l-au ucis în bătaie pe Marian, reținuți. Rudele fostei soții l-au lovit cu toporul...
- Cazul Caracal, în cinema. "Alexandra" spune altfel povestea tinerei ucise de Dincă, în timp ce aștepta salvarea:...
- DIICOT trebuie dea înapoi drogurile confiscate de la un cuplu. Cum s-a ajuns la premiera din justiția României
- Bogdan Peşchir rămâne în arest preventiv. Doar unul dintre judecători a considerat că trebuie eliberat
- Ce ar putea păţi românii care fac zgomot şi îşi deranjează vecinii. Măsura s-ar aplica şi la oraş şi la sat
Acestea erau folosite cu precădere de țărani pentru a-și transporta turmele de oi în Imperiul Otoman și în țările din Peninsula Asia Mică. Nu se poate spune cu exactitate cine a construit aceste două tuneluri și nici motivul pentru care ele traversează prin subteran Marea Neagră.
Se pare că securitatea ştia de aceste tuneluri pe care le-a ţinut secrete. În timpul războiului gurile de acces ale celor două tuneluri au fost astupate din motive de siguranță națională și au fost păzite cu străşnicie.
În anii 80, soldații care erau concentrați la muncă pe canalul Dunăre–Marea Neagră, din pură întâmplare au descoperit o altă gură de acces ale tunelurilor cu pricina. Ea se află într-un cimitir din Murfatlar și a fost folosită în nenumărate rânduri de muncitorii de la canal pentru a trece în Bulgaria în mod regulat.
Nu se ştie cine a construit aceste tuneluri şi cu ce scop.
sursă: ziarulevenimentul.ro
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰