Antena Meniu Search
x

Ultimele imagini cu Luigi Pascociu, a patra victimă a tragediei din Crevedia. Era pe o targă, în stare de şoc, fără haine: "Uite, oameni arşi!"

Explozia din Crevedia. Luni dimineaţă la Spitalul Floreasca, a murit unul dintre civilii răniţi în exploziile de la Crevedia, ridicând numărul victimelor la 4. Bărbatul era angajat al staţiei GPL din oraş şi lucra ca şofer pe cisternă. Avea arsuri pe mai bine de 95 la sută din suprafaţa corpului ceea ce a împiedicat transferul lui în străinătate. 

de Redactia Observator

la 04.09.2023, 18:02

Vezi și

Acestea sunt ultimele imagini cu Luigi Pascociu în viaţă, imediat după prima explozie. În stare de şoc, fără haine, în timp ce primeşte primele îngrijiri medicale pe o targă. "Oameni care au ars! Uite, oameni arşi! Arşi de vii, frate!" spune pe fundal martorul care l-a filmat. 

Vărul lui l-a văzut la televizor în imagini, imediat după explozie. De aceea nu-i vine să creadă că bărbatul s-a stins. "El lucra ca şofer la firma aceasta! Era unul dintre şoferii din cisterne, da", ne-a povestit vărul victimei. "Eu l-am văzut plecând de acolo pe picioarele lui şi am zis: "Bă, nu are cum să moară!". L-am văzut pe filmare. Cum stătea pe targă, aştepta elicopterul SMURD să vină!"

Luigi era din Râmnicu Sărat şi lucra pentru firma Flagas de mai bine de trei ani. Alimenta cu gaz staţiile din mai multe zone din ţară. Apropiaţii lui povestesc că nu era prima dată când făcea o descărcare de gaz la staţia din Crevedia. "Ştiam că de multe ori s-a dus să descarce acolo. Descărca în depozit că avea depozitul ăla acolo! Nu am ştiut niciodată că ce se petrece acolo sau că, de fapt, aia ar fi fost o staţie închisă. Probabil că nici ei nu ştiau despre treaba asta, ce să zic?!" a povestit vărul său. 

Localnică din Crevedia: Te rog domnu' Ionuţ, ieşi un pic şi discută şi cu noi

Pe acelaşi subiect

Şi localnicii ştiau acelaşi lucru. Că staţia este închisă. "Eu când am vorbit cu domnul Ionuţ (n.r. Doldurea) mi-a spus că are activitatea suspedată din cauza la ISU şi primărie. Nimeni nu știe cum vor fi despăgubirile. Te rog domnu' Ionuţ, ieşi un pic şi discută şi cu noi. Formează-ţi coloana aia vertebrală şi hai să rezolvăm problema oamenilor."

Reporter: Aveţi în plan să semnaţi ceva? (n.r. pentru a primi despăgubiri)

Localnică: Nu. 

Reporter: De ce? 

Localnică: Pentru că vreau valoarea reală. 

Localnică: Să vorbim la valorile reale pe care le-am avut. Nu ne-au ars doar trei pereţi. Este mult mai mult. Sunt utilităţile, sunt electrocasnicele pe care le-am avut înauntru, hainele pe care le-am  avut pe noi. 

Reporter: Credeţi că încearcă să vă cumpere tăcerea?

Localnică: Nu răspund, dar cred că da. 

Cea de-a treia victimă, bărbatul care locuia peste drum de staţia GPL şi care a murit încercând să-şi salveze fetele va fi adus astăzi, în Crevedia şi va fi înmormântat marţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Ultimele imagini cu Luigi Pascociu, a patra victimă a tragediei din Crevedia. Era pe o targă, în stare de şoc, fără haine: "Uite, oameni arşi!"