Antena Meniu Search
x

Video Ultimele imagini cu Stephan Pelger în viaţă. A ieşit la un local cu o prietenă şi la final a îmbrăţişat-o

Doliu în lumea modei. Creatorul de modă Stephan Pelger a murit. La 44 de ani, designerul s-a sinucis, după o luptă cruntă cu depedenţele. Suferea de depresie, chinuit de insomnii. Avea perioade în care lua zeci de pastile într-o singură zi, după cum mărturisea chiar el. Ieşise de curând de la dezintoxicare şi deşi mulţi apropiaţi ştiau de suferinţele lui, nimeni nu l-a mai putut salva. Seara trecută, cu câteva ore înainte de gestul extrem, ar fi baut mult vin la o terasă şi le ar fi cerut ospătarilor să-i dea somnifere. 

de Redactia Observator

la 08.06.2023, 19:19

Vezi și

Designerul Stephan Pelger s-a spânzurat în curtea casei sale din centrul Capitalei. Nu a lăsat niciun bilet de adio. O vecină l-a găsit şi a sunat la urgenţe.

"Apelul la 112 fost dat în jurul orei 14 de un vecin al bărbatului. La scurt timp medicii au constatat decesul iar acum trupul neînsufleţit va fi transportat la institutul de medicina legală", a informat Cosmina Balint, reporter Observator.

Aseară, vizil abătut, singur la masă, Stephan Pelger a băut mai multe pahare cu vin. Sunt ultimele imagini cu designerul în viaţă.

Vecină: A zis că nu prea poate să doarmă şi că îl doare puţin capul. Eu îi mai dădeam medicamente, fiica mea e în Franţa şi îi mai dădeam. O vecină care stă sus, şi-a scos căţelul să îşi facă nevile şi căţelul, în loc să se ducă în faţa porţii s-a dus direct în spate. Şi s-a dus şi ea după el şi atunci l-a văzut.

Pe acelaşi subiect

Natalia Mateuţ, prietenă: Ştiam că trece printr-o perioadă mai grea, dar Steph este un om extrem de discret. Aşa şi îşi ţinea problemele personale foarte mult pentru el, dar apropiaţii ştiau că nu are o perioadă foarte bună.

Stephan Pelger a vorbit de de nenumărate ori despre dependenţele sale

Stephan Pelger ieşise recent de la un centru de dezintoxicare. Suferea de insomnie și lua zeci de pastile într-o singură zi.

"Iei una la început după care iei două, după care iei trei, după care iei patru si incepi să nu mai ai control asupra lor. Intră stări de sevraj, intră stări de depresie, intră stări de whatsoever, nu contează. Medicamente, alcool. E un mix care te duce aşa în spirală", spunea el în cadrul unei emisiuni, în ianuarie 2023.

Alin Gălăţescu, designer vestimentar: Îmi pare rău că se marchează nu numai o dispariţie, se marchează o înfrângere a unui om care a incercat să lupte. L-am văzut, a făcut tot ceea ce se poate. Toată lumea spune că si-ar fi făcut poate curaj, nu stim. Ce mi se pare dramatic la astfel de situaţii este ca ei nu mor o dată, mor de câteva ori. De fiecare dată când se pregătesc.

"Eu sufăr de depresie de la 10 ani. prima dată am fost intr-un centru de psihiatrie la 10 ani. La noi în România după care la 21 de ani la Viena, dupa care la 34 de ani la Munchen si acum aici, lângă Bucureşti. În 2014 la Munchen. Am iesit din centrul acela si al doilea lucru pe care l-am făcut, l-am sunat pe dealerul de cocaină", a mai spus el în cadrul emisiunii, în ianuarie 2023.

Trauma prin care a trecut Stephan Pelger în urmă cu 5 ani

Stefan Pelger a avut un şoc peste care nu a mai trecut. În urmă cu cinci ani, a fost răpit, bătut cu bestialitate, jefuit şi lăsat în pielea goală, la Cannes. I-au fost furate bunuri de aproape 200 de mii de euro.

"După ce am intrat în club, mi-am comandat de băut, după care black out pe la 3 dimineaţa. M am trezit la 9 dimineaţa la 40 de km de cannes, într-o maşină, cu două doamne. Una îmi ţinea bocancul pe piept, cealaltă dădea cu picioarele şi pumnii. Plângeam şi leşinam de durere. Mi-au smuls tot ce aveam pe mine, pantofi, curea, ceas, brăţări, card, portofel. M-au impins pe un deal în jos. Cu ultimele puteri am urcat pe stradă şi am leşinat pe stradă. O femeie m-a găsit, a sunat la salvare", a povestit el la momentul respectiv.

În ultima postare pe Facebook, designerul comemora moartea tatălui său adoptiv. Părinţii naturali l-au abandonat la naştere. La un an, a ajuns în grija unei familii înstărite din Braşov. Tatăl - episcopul de la Biserica Neagră, mama muziciană.

La zece ani, se juca desenând, având-o muză pe mama sa adaoptivă. A absolvit Institutul de Modă de la Viena şi avut şansa să ia lecţii de la profesori care lucraseră cu Gaultier sau Westwood. A decorat vitrine, a lucrat ca stilist la televiziunea germană, iar în 2011 şi-a deschis primul magazin la Munchen în 2011. A colaborat cu nume mari, la nivel mondial, din domeniu. Escada, Hugo Boss, Benetton sau Sisley. Era designerul preferat al Principesei Margareta şi al primei doamne, Carmen Iohannis.

"Hainele sunt un mijloc de a ne exprima personalitatea, hainele trebuie să te reprezinte. Creaţiile mele sunt sofisticate, extrem de încărcate. Poţi ajunge oriunde cu multă muncă şi dăruire. Paris, Londra, New York, până şi în Mexic am ajuns cu colecţiile şi prezentările. Creativitatea n-are limite!", spunea creatorul de modă în trecut. 

Nici dependenţele care, într-un final, l-au împins pe marginea prăpastiei.

"Totul este combinat. Eşti într-o derivă, derivă totală. Îţi doreşti să nu mai trăieşti", recunoscuse acesta în carul unei emisiuni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Ultimele imagini cu Stephan Pelger în viaţă. A ieşit la un local cu o prietenă şi la final a îmbrăţişat-o