Antena Meniu Search
x

Ultimele repetiții pentru parada de Centenar! Se anunță o ceremonie grandioasă de 1 decembrie

Câteva ore ne mai despart de cea mai mare aniversare din istoria României. O sută de ani de existenţă. Din aer, din tancuri, la pas de defilare, militarii români vor da onorul României Mari.

Vezi și

Câteva ore ne mai despart de cea mai mare aniversare din istoria României. O sută de ani de existenţă. Din aer, din tancuri, la pas de defilare, militarii români vor da onorul României Mari.

De Centenar, parada românilor mândri de ţara lor va intra în cărţile de istorie. Bucureştiul va vibra sub paşii a patru mii de militari.

Se anunţă o ceremonie grandioasă. Tancuri şi transportoare blindate trec pe sub Arcul de Triumf, iar în premieră aviaţia va deschide spectacolul cu totul special. Într-o zi în care vom îngheţa. Şi nu doar de emoţie. Va fi cel mai geros 1 decembrie din ultimii ani.

Cu greu au reuşit militarii să ducă la final antrenamentele de astăzi. Cei din garda de onoare au aşteptat repetiţiile finale cu mişcări de încălzire. Erau minus nouă grade Celsius. Instrumentele nu puteau fi ţinute în mâini de soldaţi, atât de tare resimţeau gerul.

Cu 15 minute înainte de ora 10 s-a dat startul repetiţiilor finale. La fel cum se va întâmpla şi mâine, de Ziua Naţională. Prima surpriză de Centenar vine din partea Aviaţiei.

Piloţii canadieni aflaţi la baza de la Mihail Kogălniceanu vor survola şi ei Arcul de Triumf. Urmaţi de avioane de tip F16 ale Forţelor Aeriene Române.

Mari absenți la parada de la Arcul de Triumf vor fi piloţii avioanelor de luptă Mig21 Lancer.

Militari străini și un sistem de rachete PATRIOT, la parada de 1 decembrie

Nu doar pe cer va fi spectacol. Pe sub Arcul de Triumf vor trece militari din toate forţele Armatei Române. 500 de soldaţi străini - mai mulţi ca niciodată - defilează şi ei în cinstea României.

Tot pentru prima dată la paradă a fost adus şi un sistem de rachete de tip PATRIOT. Va intra în dotarea armatei noastre abia în 2020.

Mâine, când începe cea mai mare desfăşurare de forţe de până acum vom tremura nu doar de emoţie. Vor fi aproape minus 10 grade Celsius. Într-un moment istoric pentru România, 100 de mii de oameni sunt aşteptaţi la Arcul de Triumf.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Ultimele repetiții pentru parada de Centenar! Se anunță o ceremonie grandioasă de 1 decembrie