Antena Meniu Search
x

Video Ultimul veteran din garda regelui Mihai, aniversat cu onoruri militare. Maiorul Irod Moisă a împlinit 100 de ani

Ultimul veteran de război din garda regelui Mihai a fost sărbătorit la împlinirea unui secol de viaţă. Pentru a-şi arăta recunoştinţa, oficialii Armatei Române l-au aniversat cu onoruri militare. Totodată, acesta a primit titlul de cetăţean de onoare al comunei în care s-a născut. Şi nu a fost singura surpriză de care a avut parte.

de Redactia Observator

la 24.11.2022, 08:30

Vezi și

În ţinută de gardă regală şi cu mândrie. Aşa a păşit Irod Moisă în biserica satului Ghijasa de Sus din judeţul Sibiu. Totul, în prezenţa militarilor din garnizoana Sibiu care i-au adus şi primul dar. Sărbătoarea celor 100 de ani a început cu aplauze.

Irod Moisă şi-a retrăit tinereţea văzându-şi amintirile înşirate pe mesele din biserică. Torturile aniversare, diploma şi urările i-au adus lacrimi în ochi. 

Preot: O icoană cu Naşterea Mântuitorului Iisus Hristos, care aduce o bucurie extarordinară. 

Lui Irod Moisă i-au fost alături reprezentanţi ai comandamentului NATO de la Sibiu, dar şi un detaşament din cadrul Brigăzii de Gardă şi Protocol Bucureşti. De asemenea, oficialii militari l-au decorat pe maiorul în retragere cu emblema de onoare a Armatei Române. 

Aniversare cu emoții pentru veteranul Irod Moisă

Aniversarea veteranului de război le-a adus emoţii în suflet tuturor. 

Lct. Col. Cătălin Koszta, comandant Batalion 1 Ceremoniale, Onoruri Militare și Intervenție: Am reuşit să facem şi suntem foarte bucuroşi, un arc peste timp întrucât am fost prezenţi ofiţeri cu grade diferite şi, din partea Brigăzii i-am oferit o pafta de mânecă.

Col. rezervă Marius Popența, Asociația Militarilor Veterani: Încercăm, pe cât posibil, să ajungem la ei, să le luminăm zilele sau anii pe care îi mai trăiesc. 

Eugenia, fiica veteranului de război: Ne-am aşteptat să fie o zi frumoasă, dar a fost super frumoasă. Nu ne-am aşteptat să fim atât de onoraţi, mai ales tata. Am avut emoţii pentru dânsul, dar văd că s-a descurcat bine. 

Veteranul primit şi titlul de cetăţean de onoare al comunei sale natale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Ultimul veteran din garda regelui Mihai, aniversat cu onoruri militare. Maiorul Irod Moisă a împlinit 100 de ani