Antena Meniu Search
x

Uluitor! A fost descoperită o planetă asemănătoare Pământului

O nouă descoperire uimeşte lumea! O echipă de astronomi a găsit o planetă în afara Sistemului Solar, având o mărime asemănătoare cu a Terrei, ba mai mult, poate fi locuită

Această descoperire, realizată cu ajutorul telescopului spaţial american Kepler, creşte probabilitatea de a găsi "planete-surori" ale Terrei în galaxia noastră, Calea Lactee, afirmă autorii studiului, coordonat de un astronom de la NASA. "Aceasta este prima exoplanetă de mărimea Terrei descoperită în zonă locuibilă a unei alte stele", a subliniat Elisa Quintana, astronom.

"Ceea ce face deosebit de interesantă această descoperire este faptul că această planetă, denumită Kepler-186f, este de mărimea Terrei, pe orbita unei stele denumită «pitică roşie», mai mică şi mai puţin fierbinte decât Soarele, în zona temperată din jurul acesteia, unde apa poate să existe în stare lichidă", a precizat ea. Aceste stele sunt cele mai frecvente în Calea Lactee, reprezentând aproximativ 70% din totalul stelelor din galaxia noastră.

Zonă "locuibilă" din jurul unei stele a fost denumită astfel pentru că viaţa, aşa cum este ea cunoscută pe Terra, depinde de apă şi beneficiază în acea regiune de cea mai mare probabilitate de a se dezvolta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Uluitor! A fost descoperită o planetă asemănătoare Pământului