Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un an fără Max, ursul orb din faţa castelului Peleş: 'Ne este dor de tine, Max!'

A trecut un an de la moartea lui Max, ursul orb din faţa castelului Peleş, chinuit, drogat şi orbit pentru a sta la poze cu turiştii.

de Alin Tarnovschi

la 12.11.2019 , 15:13

Ursul Max a fost orbit, drogat şi chinuit în faţa castelului Peleş Ursul Max a fost orbit, drogat şi chinuit în faţa castelului Peleş - Facebook / Libearty - Bear Sanctuary

A trecut un an de la moartea lui Max, ursul orb din faţa castelului Peleş, chinuit, drogat şi orbit pentru a sta la poze cu turiştii.

Reprezentanţii Libearty - Bear Sanctuary, cei care l-au salvat pe Max în anul 2006 şi apoi l-au îngrijit ani de zile, au postat un mesaj pe Facebook în care şi-au amintit de uriaşul blând.

Ursul Max a murit, anul trecut, după 12 ani petrecuţi în bucata sa de pădure din Sanctuarul Urşilor de la Zărneşti.

Articolul continuă după reclamă

Povestea tristă a lui Max a început în anul 1997, atunci când a fost orbit cu bolduri, drogat, pus să bea bere şi maltratat pentru a sta la poze cu turiştii care vizitau castelul Peleş.

Pe acelaşi subiect

Mai mult, cei care îl exploatau i-au scos ghearele şi i-au smuls dinţii, iar atunci când devenea nervos îi dădeau cu spray cu piper în nas.

Chinul ursului Max s-a încheiat în anul 2006, atunci când a fost salvat şi dus la Sanctuarul Urşilor de la Zărneşti, unde a primit o bucată de pădure în care să trăiască normal.

"Astăzi este o zi tristă pentru noi. A trecut un an fără blândul uriaş Max. El este unul dintre cei care ne veghează de sus şi care, prin blândeţea lui, ne face să ne amintim ce înseamnă urşii pentru noi. Nu a rănit niciodată pe nimeni, însă un bărbat l-a chinuit încă de când era pui pentru a face profit de pe urma lui. L-a orbit cu bolduri, i-a tăiat ghearele, i-a scos dinţii, i-a dat cu spray cu piper şi l-a drogat cu alcool şi medicamente pentru 'a fi blând'. Drama lui Max a durat nouă ani, în văzul turiştilor care vizitau castelul Peleş din Sinaia. Nimeni nu l-a ajutat. În 2006, viaţa lui s-a schimbat şi a ajuns în adăpostul Libearty. Până la sfârşitul vieţii sale, a fost iubit şi protejat, aşa cum orice fiinţă de pe Pământ merită. Ne este dor de tine, Max!", se arată în postarea Libearty - Bear Sanctuary.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Alin Tarnovschi Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Evenimente » Un an fără Max, ursul orb din faţa castelului Peleş: 'Ne este dor de tine, Max!'