Antena Meniu Search
x

Video Un băiat de 16 ani din Iași se zbate între viață și moarte, de mai bine de o zi. S-a electrocutat când încerca să facă o poză

De mai bine de 24 de ore un tânăr de 16 ani din Iaşi se zbate între viaţă şi moarte. Adolescentul a ajuns aseară la spital cu arsuri grave pe aproape tot corpul, după ce a căzut în gol de pe o pasarelă pietonală peste calea ferată şi s-a electrocutat. Ar fi încercat să facă o fotografie. Medicii spun că şansele de supravieţuire sunt minime. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 11.02.2023, 19:33

Vezi și

Incidentul a avut loc ieri în jurul orei 17.00 în zona Manta Roşie din Iaşi. Tânărul se plimba cu două prietene pe pasarela pietonală, iar la un moment dat s-au oprit să facă o poză.

Clara Mihociu, reporter Observator: De-a lungul pasarelei sunt puse mai multe astfel de garduri de protecţie, dar şi semne care atenţionează pericolul de electrocutare. Cu toate acestea, adolescentul, chiar în această zonă, s-ar fi urcat pe balustradă pentru a face o fotografie. S-a dezechilibrat, însă, şi a căzut în gol mult prea aproape de firele de înaltă tensiune.

Tensiunea în liniile de contact care alimentează reţeaua electrică a trenurilor are 27.000 de volţi. Martorii l-au găsit pe băiat prăbuşit la pământ, semi-conştient şi cu hainele în flăcări. Adolescentul are arsuri de gradul III şi IV pe aproape întreg corpul şi la nivelul căilor respiratorii.

Diana Cimpoeşu, şef UPU-SMURD Iaşi: Pacientul prezenta arsuri pe 80% din suprafaţa corporală. A necesitat anestezie generală, intubaţie şi ventilaţie mecanică.

Pe acelaşi subiect

Șansele de supraviețuire sunt minime

A fost transferat de urgenţă la Spitalul de Pediatrie din Iaşi şi internat la terapie intensivă, însă şansele de supravieţuire sunt minime.

Solange Tamara Roşu, Spitalul de Copii Iaşi: Este un caz foarte grav cu risc vital. În acest moment prognosticul este rezervat.

Nenorocirea se poate repeta oricând. Poliţiştii încearcă acum să refacă firul evenimentelor pentru a stabili exact cum s-a ajuns la tragedie.

Georgică Onofreiasa, purtător de cuvânt ISU Iaşi: La locul intervenţiei, victima, un minor în vârstă de 16 ani, a fost stabilizată de către echipajele medicale şi a fost transportată la Spitalul Clinic de Urgenţă Sfânta Maria din Iaşi. Teribilismul şi neglijența pot conduce la electrocutare prin firul de contact al rețelei electrice aflată sub tensiunea de 27.000 de volți.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Un băiat de 16 ani din Iași se zbate între viață și moarte, de mai bine de o zi. S-a electrocutat când încerca să facă o poză