Antena Meniu Search
x

Un bărbat din Aiud trimis în spatele gratiilor pentru că și-a abandonat copiii

Un bărbat din Aiud va sta în spatele gratiilor timp de 10 luni, după ce și-a abandonat cei trei copii pe care îi are cu o femeie din Alba. Deși instanța l-a obligat la plata pensiei alimentare, tatăl a uitat de această obligație.

de Monica Palade

la 30.08.2023, 21:05

Un bărbat din Aiud trimis în spatele gratiilor pentru că și-a abandonat copiii - Shutterstock

Cei doi foști parteneri au fost împreună timp de nouă ani, timp în care au avut trei copii. După ce s-au despărțit, bărbatul a uitat de obligațiile de tată, iar femeia s-a văzut nevoită să îl dea în judecată pentru pensia alimentară. Instanța la obligat la plată, însă și de această dată a omis acest lucru.

Trimis în spatele gratiilor pentru că și-a abandonat copiii

În fața judecătorilor, tatăl a susținut că nu a avut un venit. Pe 24 august, potrivit Alba 24, magistrații Judecătoriei Aiud l-au condamnat pe bărbat la 10 luni de închisoare cu executare pentru abandon de familie.

”Sub aspectul atitudinii subiective a inculpatului în raport de plata pensiei de întreținere către cele 3 persoane vătămate, instanța reține că în cursul urmăririi penale aceasta a recunoscut că nu a efectuat vreo plată cu acest titlu, aspect confirmat și de către reprezentantul legal al persoanelor vătămate, arătând, totodată, că neplata pensiei de întreținere a fost cauzată de lipsa veniturilor", se arată în motivarea instanței.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Un bărbat din Aiud trimis în spatele gratiilor pentru că și-a abandonat copiii