Antena Meniu Search
x

Un bărbat din Botoşani chinuia animale sub pretextul unor "intervenţii chirurgicale". Amenda primită de falsul veterinar

Percheziţii în Botoşani, la adresa unui bărbat bănuit de comiterea infracţiunii de "intervenţii chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal". 

de Redactia Observator

la 01.02.2023, 18:00

Un bărbat din Botoşani chinuia animale sub pretextul unor "intervenţii chirurgicale - Profimedia

Poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor au efectuat, miercuri, percheziţie la locuinţa unui bărbat din judeţul Botoşani bănuit de comiterea infracţiunii de "intervenţii chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Delia Nenişcu.

Bărbatul modifica aspectul câinilor prin intervenţii chirurgicale ilegale

Potrivit sursei citate, bărbatul respectiv este suspectat de cuparea urechilor şi şi tăiere cozilor unor câini.

"În cadrul activităţilor desfăşurate, la locaţia vizată, au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri care prezintă interes în cauză. Totodată, au fost identificate trei exemplare canine, din rasa Ciobănesc de Asia Centrală, cu vârsta aproximativă de patru luni, ce prezentau modificări structurale, prin lipsă de substanţă la nivelul cozilor şi urechilor şi care nu erau identificate prin microcipare şi nu deţineau documente de sănătate veterinară", a precizat reprezentantul IPJ Botoşani, potrivit Agerpres.

În urma percheziţiilor, un bărbat în vârstă de 48 de ani a fost condus la sediul Poliţiei pentru audieri.

De asemenea, pentru neîndeplinirea obligaţiilor privind identificarea exemplarelor canine şi a celor privind asigurarea de asistenţă medicală acestora, au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.000 lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Un bărbat din Botoşani chinuia animale sub pretextul unor "intervenţii chirurgicale". Amenda primită de falsul veterinar