Antena Meniu Search
x

Un bebeluş "grăbit" s-a născut în ambulanţă, moşit de echipajul SMURD. "După 20 de minute, băiețelul a venit pe lume"

Poveste cu final fericit pentru o familie din Mureş. Un bebeluş "grăbit" a venit pe lume după 37 de săptămâni de sarcină, înainte ca mama să ajună la spital, iar cei patru membri ai echipajului SMURD au asistat la miracolul vieţii chiar în ambulanţă.

de Redactia Observator

la 10.11.2021, 11:49

Un bebeluş a venit pe lume în ambulanţă, moşit de echipajul SMURD
Un bebeluş a venit pe lume în ambulanţă, moşit de echipajul SMURD - Facebook IGSU

Într-o perioadă plină de nesiguranţă şi veşti rele, există şi poveşti cu final fericit. Un echipaj SMURD din judeţul Mureş a asistat la miracolul vieţii, seara trecută, în ambulanţa care s-a transformat în sală de naşteri. În jurul orei 18:30, cei patru s-au deplasat pentru a ajuta o viitoare mămică să ajungă la spital. Femeia însărcinată în 37 de săptămâni se afla deja în travaliu şi avea dureri intense, dar în 20 de minute a uitat de greutăţi când şi-a văzut fiul nou-născut. 

Copilul a venit pe lume în ambulanţă, după 20 de minute

"Tânăra era speriată, se afla la prima naștere și acuza dureri foarte mari la fiecare două minute. Era deja în travaliu, nașterea se putea produce oricând! Nu mai era timp de așteptat! Colegii noștri au început imediat pregătirile necesare nașterii! După aproximativ 20 de minute, băiețelul a venit pe lume", scriu reprezentanţii IGSU pe pagina de Facebook oficială. "Paramedicii au acordat primul ajutor calificat atât mamei, cât și copilului, până la sosirea în sprijin a unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean. Cei doi au fost preluați de personalul medical din cadrul Spitalului Județean Mureș pentru investigații medicale amănunțite și îngrijiri de specialitate".

Echipajul de prim ajutor de pe ambulanța SMURD era format din patru paramedici. Trei dintre aceștia, plutonier major Țiboc Adrian, plutonier major Craioveanu Robert și plutonier Lovasz Zoltan fac parte din echipa ISU Mureș, iar plutonier Lefter Anda este din cadrul ISU Timiș și se afla la cursul de formator din cadrul Centrului de Formare Formatori, Pregătire în Descarcerare și Asistență Medicală de Urgență – ISU Mureș.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Un bebeluş "grăbit" s-a născut în ambulanţă, moşit de echipajul SMURD. "După 20 de minute, băiețelul a venit pe lume"