Antena Meniu Search
x

Un bucureștean a înșelat magazinele online cu 25.000 de lei. Comanda haine și telefoane, apoi returna cutiile goale

Un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Capitală, care a comandat haine și telefoane printr-o platformă de cumpărături online, iar la retur trimitea cutii goale sau deschidea și închidea cușeta de la easybox fără a introduce vreun bun, a fost reținut.

de Redactia Observator

la 02.03.2023, 16:57

Un bucureștean a înșelat magazinele online cu 25.000 de lei. Comanda haine și telefoane, apoi returna cutiile goale
Un bucureștean a înșelat magazinele online cu 25.000 de lei. Comanda haine și telefoane, apoi returna cutiile goale - Profimedia Images

Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 26 Poliție au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, în Capitală, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată.

În urma cercetărilor a fost identificat un bărbat, în vârstă de 21 de ani, bănuit de săvârșirea mai multor infracțiuni de înșelăciune.

În perioada 28 octombrie 2022 - 9 noiembrie 2022, tânărul ar fi făcut mai multe comenzi de obiecte vestimentare și telefoane mobile pe o platformă de cumpărături online, iar pentru o parte dintre ele ar fi utilizat conturi fictive, respectiv identități nereale.

Cum acționa tânărul

„Din cercetări, s-a stabilit că acesta ar fi solicitat returul pentru fiecare comandă, iar în colete ar fi introdus alte bunuri decât cele ce au făcut obiectul comenzilor sau ar fi deschis și închis ușa cușetei de retur, fără a introduce vreun bun. Astfel, bărbatul a utilizat opțiunea de returnare rapidă a sumelor de bani, cauzând un prejudiciu de peste de 25.000 de lei”, arată Poliția Capitalei.

În urma perchezițiilor au fost identificate și ridicate mai multe bunuri. De asemenea, tânărul a fost depistat și dus la audieri. Polițiștii au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentat magistraților cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de către Secția 26 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune în formă continuată (7 acte materiale).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Un bucureștean a înșelat magazinele online cu 25.000 de lei. Comanda haine și telefoane, apoi returna cutiile goale