Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un comisar de poliție prins cu 108 km/h în localitate i-a convins pe agenţii de la rutieră să nu îl sancţioneze. Procesul verbal, scris pe numele soţiei

Un comisar-şef de la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române este cercetat sub control judiciar de DNA după ce a fost prins când conducea cu viteza de 108 kilometri pe oră pe un sector de drum unde limita de viteză maximă era de 50 de kilometri pe oră şi, folosindu-se de funcţia deţinută, i-a convins pe poliţiştii rutieri să nu îl sancţioneze, ci să întocmească procesul-verbal pe numele soţiei sale.

de Redactia Observator

la 06.09.2024 , 16:44

Un comisar de poliție prins cu 108 km/h în localitate i-a convins pe agenţii de la rutieră să nu îl sancţioneze. Procesul verbal, scris pe numele soţiei
Un comisar de poliție prins cu 108 km/h în localitate i-a convins pe agenţii de la rutieră să nu îl sancţioneze. Procesul verbal, scris pe numele soţiei - Shutterstock/Arhivă

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Galaţi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând din 6 august, faţă de inculpatul Marius Badea, ofiţer de poliţie, cu gradul profesional de comisar şef, în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (I.G.P.R.) – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, pentru instigare la fals în declaraţii, instigare la complicitate la fals în declaraţii şi instigare la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

”În data de 06.07.2024, în jurul orei 18.00, inculpatul Badea Marius, în timp ce se deplasa pe raza municipiului Adjud la volanul autoturismului proprietate personală, ar fi fost oprit în trafic de către un echipaj de poliţie rutieră, acesta fiind surprins cu aparatul radar, conducând cu o viteză de 108 km/h pe un sector de drum unde limita de viteză maximă era de 50 km/h. În acest context, inculpatul Badea Marius, profitând de funcţia pe care o deţine în cadrul I.G.P.R., i-ar fi convins pe agenţii constatatori să nu-i aplice sancţiunea contravenţională prevăzută de lege şi să nu i se suspende dreptul de conducere potrivit dispoziţiilor legale”, a transmis, vineri, DNA, într-un comunicat de presă.

I-ar fi determinat pe agenţii de poliţie să întocmească procesul-verbal pe numele soţiei

Articolul continuă după reclamă

Potrivit procurorilor, în urma discuţiilor purtate, Badea i-ar fi determinat pe agenţii de poliţie să întocmească procesul-verbal de contravenţie pe numele soţiei sale, care se afla cu acesta în autoturism.

Inculpatului Badea Marius i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, el trebuie să respecte o serie de obligaţii, între care: să nu părăsească teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar care a dispus măsura, să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme.

Inculpatului Badea Marius i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Un comisar de poliție prins cu 108 km/h în localitate i-a convins pe agenţii de la rutieră să nu îl sancţioneze. Procesul verbal, scris pe numele soţiei