Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un culturist a murit cu zile din lipsă de defibrilator. Bărbatul a făcut atac de cord în Sala Sporturilor din Câmpia Turzii

Sfârşit tragic pentru un bărbat de 46 de ani, care făcea culturism la Sala Sporturilor din Câmpia Turzii. Cornel Cadar a decedat luni seara, după ce a făcut stop cardiac.

de Redactia Observator

la 04.09.2018 , 15:09

Sfârşit tragic pentru un bărbat de 46 de ani, care făcea culturism la Sala Sporturilor din Câmpia Turzii. Cornel Cadar a decedat luni seara, după ce a făcut stop cardiac.

Familia sportivului şi martorii acuză faptul că intervenția ambulanţei s-a făcut cu întârziere, iar la spitalul din localitate nu ar exista un defibrilator.

Cornel Cadar avea 46 de ani şi a mers la sală pentru a-şi face obişnuitele exerciţii de forţă.

Articolul continuă după reclamă

La un moment dat, în timp ce voleibaliştii de la CSM Câmpia Turzii îşi terminaseră antrenamentul şi se pregăteau să părăsească sala, au auzit strigătele soţiei victimei, care cerea ajutor, relatează Turda News.  

S-a sunat imediat la 112, iar doi sportivi au încercat să-l resusciteze până la sosirea ambulanţei. 

Iniţial, prima ambulanţă a venit de la Turda, la 30 de minute după apelul efectuat la 112. Presa locală relatează că ambulanţa nu ar fi fost dotată cu defibrilator. Victima a fost dusă la spitalul din Câmpia Turzii, acolo unde, potrivit jurnaliştilor clujeni, nu ar exista defribilatoare. 

Aşa că cei doi sportivi au continuat să-i facă exerciţiile de resucitare. 

Între timp, s-a sunat la Cluj-Napoca, iar de acolo a venit un echipaj SMURD. A ajuns la spitalul din Câmpia Turzii după mai bine de o oră. Din păcate, a fost prea târziu pentru Cornel Cadar.

Conducerea Spitalului din Câmpia Turzii susține că unitatea este dotată cu defibrilatoare, dar că nu s-a putut interveni, pentru că bărbatul nu avea puls. 

"Spitalul Municipal “Dr.Cornel Igna” Campia Turzii are in dotare 4 defibrilatoare functionale, care se utilizeaza numai cand exista activitate cardica, in lipsa acesteia  echipa medicala intervine cu alte manopere si manevre medicale, conform protocoalelor medicale si mentionate in fisele de monitorizare. Conducerea spitalului regreta evenimentul petrecut si precizeaza ca echipa medicala de garda coordonata de catre medicul primar dr. Csergo Lehel si-a facut datoria cu profesionalism si cu respectarea protocoalele medicale in vigoare", a declarat managerul spitalului, potrivit Turda News.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi încredere să cumpăraţi ciuperci din piaţă?
Observator » Evenimente » Un culturist a murit cu zile din lipsă de defibrilator. Bărbatul a făcut atac de cord în Sala Sporturilor din Câmpia Turzii