Antena Meniu Search
x

Un fost vicepreşedinte Europol din Dolj, prins cu 4.000 de euro mită. Un şofer i-ar fi dat banii pentru a scăpa de urmărirea penală

Un fost vicepreşedinte Europol, filiala Dolj a fost reţinut după ce a fost prins în flagrant, de ofiţerii DGA, luând 400 de euro şpagă. Poliţistul care lucrează la Serviciul de Acţiuni Speciale ar fi promis în schimbul banilor, că va interveni la colegii săi care cercetau un dosar privind infracţiuni rutiere. Banii erau doar o tranşă din suma cerută. 

Diana Udrescu
de Diana Udrescu

la 07.02.2024, 13:22

Vezi și

Surse Observator susţin că poliţistul ar fi motivat că a avut nevoie de bani pentru tratamentul mamei sale care ar suferi de o boală gravă. Potrivit anchetatorilor, agentul ar fi cerut 4.000 de euro de la un şofer şi, în schimbul banilor, i-ar fi promis că intervine la colegii lui într-un dosar în care martorul denunţător era cercetat pentru infracţiuni rutiere şi voia să se renunţe la urmărirea penală şi să-şi recupereze permisul de conducere mai repede.

Poliţistul i-ar fi cerut mai mulţi bani şoferului

Din ianuarie până în august 2023, poliţistul a primit în mai multe tranşe 3.700 de euro. Ieri, martorul i-a mai dat 400 de euro, bani care au fost găsiţi, de altfel, în maşina poliţistului după ce procurorii anticorupție i-au organizat flagrantul. Tot ieri, când nu ştia că e filat de procurori, agentul i-ar mai fi cerut şoferului încă 500 de euro cu promisiunea că va interveni într-un alt dosar în care este cercetat acesta, tot pentru infracţiuni rutiere. Poliţistul a fost reţinut pentru 24 de ore şi e cercetat pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Un fost vicepreşedinte Europol din Dolj, prins cu 4.000 de euro mită. Un şofer i-ar fi dat banii pentru a scăpa de urmărirea penală