Antena Meniu Search
x

Un fotomodel mexican și un român, arestați pentru un furt de vin de 1,7 milioane de dolari

Un fotomodel mexican și un bărbat cu cetățenie dublă, română și olandeză, au fost prinși în Croația după o urmărire de nouă luni prin Europa pentru un furt de vin de 1,7 milioane de dolari, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

de Redactia Observator

la 20.07.2022, 18:20

Un fotomodel mexican și un român, arestați pentru un furt de vin de 1,7 milioane de dolari
- Profimedia

O fostă regină a frumuseții din Mexic și un complice român au fost arestați în Croația pentru furtul unor sticle de vin de prestigiu în valoare de 1,7 milioane de dolari, după o urmărire de nouă luni prin Europa, a anunțat miercuri poliția. Furtul a avut loc în Spania. Într-un comunicat, poliția națională spaniolă a precizat că, la 27 octombrie 2021, în orașul Caceres din vestul țării, 45 de sticle de vin în valoare totală de 1,65 milioane de euro, inclusiv o recoltă „unică" din secolul al XIX-lea, în valoare de 310.000 de euro, au fost sustrase în urma unui furt planificat meticulos din pivnițele celebrului hotel-restaurant El Atrio.

Vinul furat nu a fost recuperat

Anchetatorii poliției cred că femeia în vârstă de 29 de ani a distras atenția chelnerilor de la El Atrio comandând room service de la restaurantul cu stele Michelin după ce bucătăria acestuia se închisese. Între timp, complicele ei, un bărbat în vârstă de 47 de ani, s-a strecurat în pivnița de vinuri, a deschis-o cu o cheie de acces pe care o furase într-o vizită anterioară și a umplut trei rucsacuri cu sticlele de vin, învelindu-le în prosoapele din camera de hotel pentru protecție, potrivit declarației poliției.

A doua zi, camerele de supraveghere ale hotelului i-au surprins pe cei doi, care se cazaseră cu documente de identitate elvețiene false, plecând la ora 5.30 dimineața și părăsind hotelul pe jos. Ei nu au lăsat urme, astfel încât, inițial polițiștii au crezut că în spatele jafului se află o bandă organizată. Cei doi suspecți vizitaseră El Atrio de trei ori înainte de jaf, se arată în comunicatul poliției, și, la fel ca mulți clienți, au făcut un tur al cramei.

Printre obiectele de vin furate se număra o sticlă din prestigiosul Bordeaux francez Chateau d'Yquem din 1806, care are o valoare „incalculabilă", a declarat somelierul Jose Polo, coproprietar al El Atrio. „Acea sticlă făcea parte din istoria mea personală, aproape o parte din mine, din istoria Atrio, dar și a orașului Caceres, a cetățenilor săi, a iubitorilor de vin din întreaga lume", a declarat Polo într-o scrisoare adresată presei locale, citată de El Pais.

Cei doi suspecți au părăsit Spania în câteva zile și au fost urmăriți timp de luni de zile prin Europa înainte de a fi identificați de polițiștii de frontieră croați în timp ce veneau din Muntenegru, a anunțaț poliția. Poliția spaniolă a colaborat cu omologii din Olanda, Croația și România, precum și cu Interpolul pentru a-i prinde pe cei doi. Vinul furat nu a fost recuperat, iar ancheta continuă, potrivit presei spaniole.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Un fotomodel mexican și un român, arestați pentru un furt de vin de 1,7 milioane de dolari